avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt conditiile legale de audiere , pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt conditiile legale de audiere , pentru un minor implicat intr-un proces?

La initierea act de incuviintare vizite, tatal a cerut audierea copilului si instanta a acceptata chiar daca am specificat ca minorul a mai fost audiat in legatura cu acest aspect, la procesul de custodie minor, pe care l-a initiat cu un an in urma, cand copilul a fost audiat si de aut tut si de jud. Consider ca toate acestea au fost abuzuri din partea tatalui . Spuneti-mi va rog care sunt conditiile legale de audiere ale copilului. Nu trebuia sa mi sa ceara acordul pentru aceste audieri? Copilul nu trebuia audiat de fiecare data in camera de consiliu in prezenta unei persoane de la aut tut sau in prezenta unui psiholog ? Daca instanta a gresit raspunsul copilului la una din intrebari, ce se poate face daca audierea a avut loc in camera de cons fara altcineva de fata?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 13:03, 8 Martie 2012
Procesul are loc in Buc. Copilul are 13 ani si a spus clar si tare ca se opune vizitelor cu tatal sau. Faptul ca cunosc si eu articolele de lege pe care le detaliati mai sus, am pus aceasta intrebare pe forum, deoarece dupa aceaste audieri dure, inst a cerut expertiza psihologica a copilului, la recursul initiat de tata, fara sa imi spuna cineva care sunt intentiile sau scopul acestei expertize. Este un abuz asupra copilului si doream sa il opresc , dar dupa cum vad ,deja acest abuz se practica in mai multe tribunale, datorita indiferentei fata de copil sau datorita placerii de a ignora astfel de legi.Am apelat si la Dir Gen ptr Asist Sociala si Protectia Copilului dar mi s-a dat inca un raspuns.
Multumesc.
Daca DGASPC va da vreun raspuns inteligibil si corect scris in limba romana, sa ne anuntati si pe noi.#-o
Daca voi primi raspunsul de la DGASPC, o sa va anunt.
Ati primit vreun raspuns? Au trecut deja 30 de zile in care DGASPC trebuia sa raspunda.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
laau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere minor ContSters132194 ContSters132194 Buna seara, Sunt in proces de divort. Am cerut audierea fetitei mele, in varsta de 8ani, deoarece este in interesul ei si al meu. Judecatoarea sau presedinta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un raspuns mary23 mary23 sunt intr-un proces de divort pe baza unor minciuni copilul ia fost incredintat tatalui provizoriu avand in vedere ca copilul vrea sa stea cu mine , mentionez ... (vezi toată discuția)
Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)