avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lipsa inventar,retinere salar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lipsa inventar,retinere salar

Din 01.09.2011 sunt angajata la o alimentara si i-am anuntat ca sunt insarcinata in aproape 3 luni si au decis sa ma pastreze ca angajata.
Din 06.01.2012-10.01.2012=spitalizare
Din 10.01.2012-17.01.2012=concediu medical
Pe data de 10 si 25 a fiecarei luni primim avans si salar,300 cu 300 ron si dupa externare a trebuit sa duc concediul la munca si am cerut salarul,iar drept raspuns am primit ca a iesit minus foarte mare la inventarul anual si de aceea retine salariile.nu am primit nici un ban si nu mi s-a cerut sa semnez nimic.
fluturas de salar nu am primit niciodata si cand primeam salarul uneori semnam in caietul pe care notam vanzarea zilnica.
nu am un an si din 01.09.2011 pana in prezent sunt responsabila de minusul anual?
a spus seful ca va face o sedinta care nici pana acum nu s-a tinut.fetele la alimentara s-au tot schimbat si atunci platim noi cele care am ramas pentru acest minus?
Pe data de 25 ar trebui sa vina iar zi de salar.
In prezent mi s-a prelungit concediul si in 15 feb intru in prenatal.
Ce sa fac?incotro?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:50, 23 Ianuarie 2012
Nu exista nici un fel de prevedere legala care sa dea dreptul unui angajator sa retina din salariul angajatiilor in mod discretionar. Se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatului dar numai pentru pagube materiale produse angajatorului din vina salariatului si in legatura cu munca sa (a se vedea prevederile art. 254 Codul muncii).
Puteti formula o plangere la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus de inventar tinatina tinatina Buna ziua, Va rog sa ne sfatuiti cu privire la urmatoarea problema: In urma cu cateva luni in magazinul nostru a avut loc inventarul anual ,a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu casierilor gabriela_R gabriela_R buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite ... (vezi toată discuția)
Retinere salariala da_dy da_dy am fsot chemat in aceasta saptamana la biroul resurse umane si mi s-a pus in fata o hartie in 4 exemplare (pe care am refuzat sa o semnez) ,prin care mi ... (vezi toată discuția)