avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am solicitat acordarea ajutorului de incalzire si am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am solicitat acordarea ajutorului de incalzire si am primt 40 de lei, acesta este cuantumul sau s-a strecurat o greseala?

Buna ziua,
Am depus si eu cerere pentru acordarea ajutorului de incalzire. Familia mea este formata din 5 persoane: mama care nu are nici un venit, tata pensionar cu o pensie de 800 Ron, eu - cu venit de 430 Ron pentru ca lucrez cu jumate de norma, sotul meu care in momentul de fata nu lucreaza, dar are un venit de 150 Ron / luna din urma unor activitati (ajuta pe cineva la munca in gospodarie), fetita cu alocatie de 42 Ron, deci in total un venit de 1422 Ron/ luna la 5 persoane. Luna aceasta am primit primul "ajutor" in valoare de 40 Ron, adica 8 Ron/ persoana. Intrebarea mea este: "Este posibil sa se acorde un asfel de "ajutor"? Asta e o gluma proasta sau orice altceva. Cu 40 de Ron nu pot cumpara nici macar jumate de metru cub de lemn pentru incalzire si vreau sa spun ca pentru a avea o temperatura decenta avem nevoie de 20 mc/ iarna adica de 2000 Ron. Nu ma asteptam sa primesc aceasta suma nici intr-un caz, dar macar 100 Ron/ luna, avand in vedere ca se acorda acest ajutor timp de 5 luni....nu-mi vine sa cred... am impresia ca s-a facut un calcul gresit. Poate ma ajutati dvoastra sa aflu suma reala pe care ar trebui sa o primeasca familia care are 5 membrii si venitul pe care l-am declarat eu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:05, 24 Ianuarie 2012
Art. 11. -(1) Familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri, beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece, denumit in continuare ajutor pentru combustibili solizi sau petrolieri, dupa cum urmeaza:
.......

c) familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 210,1 lei si 260 lei li se acorda lunar o suma de 44 lei;
d) familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 260,1 lei si 310 lei li se acorda lunar o suma de 39 lei;

Intru-cat dv. aveti un venit pe familie de 1422 lei , care venit se imparte la cinci rezulta 284.4 lei pe membru de familie deci ajutorul care vi se acorda este corect cu prevederile OG.70/20011 .


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul pentru incalzire didusili didusili Pot beneficia de ajutor incalzire la o pesie de 741 lei? Locuiesc la tara singura ,nu am animale,masina pamant etc. Am o soba pe lemne. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ajutoare incalzire lorenzo14 lorenzo14 la un venit de 600 lei de familie ce suma ar trebui sa primesc / incalzirea este pe lemne (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire cu gaze naturale! king king Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare! Am facut separare de gaz,mi-am montat centrala termica dar inca nu a dat drumul la ... (vezi toată discuția)