avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afacere Legala/Ilegala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afacere Legala/Ilegala

Buna Seara! Va scriu in legatura cu o nelamurire, fiul meu, in varsta de aproximativ 20 de ani vrea sa se apuce o afacere, cred eu ca ilegala, desii el imi spune ca este legala, eu tot nu prea cred, mai exact cu comert de tutun brut, tuburi de tigari si masini de injectat, un fel de bisnita, le cumpara dintr-o parte mai ieftin si le da mai scump. Nu are nici firma, nici PFA, doar asa, sa se duca vorba. Mentionez ca nu vrea sa vanda tigari gata facute, ci doar tutun brut ( provenit din plantatie, frunze taiate) tuburi de tigari si masini de injectat/rulat! As vrea sa imi spuneti daca sa-l las sau nu!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:33, 24 Ianuarie 2012
Să vândă ceea ce doreşte, nu ar fi nici o problemă. Problema o reprezintă vânzarea la negru, aici nu mai este legal, evaziunea fiscală ar fi una dintre infracţiunile penale săvârşite.
Interventie moderator:

Pentru ca ati postat topicul intr-un forum de contabilitate imi permit sa il mut intr-un forum din "Discutii juridice" (Drept penal), pentru a primi acolo raspunsurile colegilor mei avocati, consilieri juridici sau mediatori.

Ca o opinie personala (chiar daca sunt offtopic), dupa orele petrecute de-a lungul timpului pe acest forum, fiind si eu mama unui baiat de aproape 20 de ani cred ca nu ar trebui sa-i permiteti fiului Dvs. sa comercializeze ilegal aceste produse. Implicatiile de natura juridica vi le vor explica insa colegii mei.

Va doresc mult noroc atat Dvs. cat si fiului!
G.M.
El mi-a spus ca este legal, adica poate sa cumpere de unde vrea si sa vanda, fara nici o problema, si daca ar vrea sa faca afacerea asta, cum o numeste el, ce ar trebui sa faca sa vanda in legalitate, atat timp cat locurile de unde cumpara nu cred ca-i ofera nici un act la mana... deoarece si preturile mai jos decat pe piata...
Si atunci intreb si eu cum ar putea intra in legalitate, atata timp cat nu poate obtine documente legale pentru a putea comercializa tutunul si celelalte produse?
Da, este exact bisnita.:D
Nu este legal dar depinde cat vinde.
Daca vinde prea mult va avea probleme.
Daca vinde cateva si apoi nu mai are clienti degeaba si-ar mai face firma.
Risca sa cheltuiasca mai mult decat sa castige.
Daca afacerea va merge ar fi recomandabil sa isi faca firma si sa intre in legalitate.

Alte discuții în legătură

Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Vanzare tigari facute acasa cristiiii cristiiii Este legal sa comercializezi tigari facute de tine cu tutun, foite si masina de rulat cumparate de pe internet? Daca da, care este cantitatea maxima? Care ar ... (vezi toată discuția)