avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă speta taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

speta taxa judiciara de timbru

va rog, daca cumva cunoasteti spuneti+mi unde as putea gasi sau chiar daca stiti, o speta referitoare la taxa judiciara de timbru datorata pentru obiectul supus judecatii?.
in concret, intr-un caz o persoana solicita ca sa se constate ca o alta persoana nu are nici un drept asupra unei suprafete de teren, parte dintr-una mai mare, platind pentru suprafata supusa judecatii taxa datorata conform dispozitiilor legale. Paratul insa solicita plata taxei de timbru pentru intreaga suprafata chiar daca nu a fost pus in discutie acest fapt, sau dreptul de proprietate asupra intregii suprafete ci numai pentru o mica parte. În acest sens motiveaza ca taxa se datoreaza pentru intreaga suprafata nu numai pentru cea in discutie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:51, 24 Ianuarie 2012
daca este actiune in revendicare asupra unei suprafete de X mp atunci la aceasta suprafata se calculeaza taxa. instanta va sti sa califice actiunea si sa identifice obiectul ei astfel incit nu va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire indiviziune cotoi5 cotoi5 Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri? (vezi toată discuția)
Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire? iuliana26 iuliana26 Am introdus o actiune in granituire impotriva unui vecin care mi-a acaparat o fasie de teren de 341 mp din proprietatea mea, pe care ii utilizeaza ca si cum ar ... (vezi toată discuția)