avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 261 cod proc civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 261 cod proc civ

O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila?
O sentinta care nu este semnata de judecator si apelul a fost formulat pe alte motive, se mai poate adauga,ca si motiv de apel, lipsa semnaturii judecatorului? Pana acum, in apel au fost o amanare pentru studiere motive apel si 2 amanari pentru solutionare litigiu pe cale amiabila,( bineinteles nu s-a ajuns la nicio intelegere)

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:09, 26 Ianuarie 2012
=D> Cam multe probleme de drept ridicati. Sunteti in stagiatura?
Puteti incerca suplimentarea motivelor de apel.
unde ati verificat lipsa semnaturii judecatorului? la sentinta depusa la dosarul cauzei sau la exemplarul comunicat prin posta catre dvs?
nu toate incheierile au cale de atac separata de fondul cauzei asa ca nu este necesar sa se prevada acest lucru. unde este cazul, se mentioneaza calea de atac si termenul.
eu nu am primit prin posta niciun exemplar, avocatul meu primeste aceste acte iar eu am facut copii dupa ele si am remarcat ca nu sunt semnate!
Prin incheiere instanta de fond s-a pronuntat asupra tardivitatii unei cererii depuse de noi la dosar, exceptie invocata de partea parata. nu ar trebui sa aibe prevazuta calea si termenul de apel?
copia comunicata catre dvs nu are nici o valoare decit sub aspectul dovezii comunicarii si continutului deciziei. daca doriti o sentinta cu valoare juridica opozabila tertilor fie o legalizati fie o investiti. nu acolo se verifica lipsa semnaturii :)
incheierea de sedinta privnd solutionarea unei exceptii procesuale privind tardivitatea nu are cale de atac separat, ea se ataca impreuna cu fondul cauzei.

PS: ce ati invatat in facultate? astea sunt chestii elementare.iar daca avocatul dvs nu le stie, schimbati-l URGENT.

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)