avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren intravilan de cumparat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren intravilan de cumparat

am posibilitatea de a cumpara un teren de la o persoana care l-a primit de la Primaria unde domiciliaza cu titlu de concesionare pt. a=si intemeia o familie si a-si ridica o constructie; conditia era ca in timp de un an sa-si toarne cel putin fundatia si in doi ani sa-si ridice casa.Ca respectiva persoana au mai primit multi astfel de ''parcele'' care la scurt timp le-au si vindut dar nu stiu in ce termeni si conditii; acum eu as dori sa cumpar un astfel de teren pt. a ridica o casa pt.familia mea dar vreau sa stiu daca exista o modalitate legala - nu smecherii romanesti - in acest sens si ce fel de riscuri pot aparea in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:52, 25 Ianuarie 2012
Buna seara !
Solicitati contractul de concesiune incheiat de "vanzator" , cititi-l bine si apoi faceti eventual demersuri .
Daca persoana respectiva il detine cu titlu de concesiune, nu il poate vinde, caci nu este proprietar. Eventual poate transmite dreptul de concesiune, cu acordul proprietarului. Trebuie sa cititi acel contract cu atentie si, eventual, sa lamuriti toate detaliile la Primarie.
Ceva imi spune ca este vorba de un teren primit in baza legii 15/2003 (pentru tinerii intre 18-35 de ani, ca sa-si edifice prima locuinta). Daca este asa, acest teren nu se poate cumpara, el fiind atribuit in folosinta pe durata existentei constructiei; ce se poate achizitiona este doar locuinta (daca exista), insa si aceasta cu verificarea conditiilor stabilite de primarie (unele au stabilit prin hotarare a Consiliului local faptul ca atat locuinta cat si terenul se pot transmite doar prin mostenire legala sau testamentara, orice incercare de vindere a locuintei atragand incetarea concesiunii asupra terenului). Verificati cu mare atentie actul de concesiune pentru eventuale conditii suplimentare.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare teren primit de la primarie hogye lavinia hogye lavinia In cazul in care se primeste teren de la primarie pentru construirea unei case, terenul primit se poate instraina ? (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)