avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare conducte interioare apartament cu C.T.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare conducte interioare apartament cu C.T.

Buna seara !
Intrebare : exista scris explicit in Normele tehnice pentru repartizarea consumurilor de energie termica -Ordin 343/2010 emis de ANRSC,ca in situatia izolarii conductelor interioare ce traverseaza apartamentele cu centrala termica proprie se reduc costurile aferente consumului termic repartizat coloanelor respective ?
Intrebarea se refera la situatia unui apartament in care blocul este racordat la reteaua centrala de termoficare, cu repartitoare montate la partile comune si coloane si doar o parte din proprietari poseda centrala termica proprie.
Mentionez ca sunt in principiu de acord sa platesc consumurile individuale termice aferente zonelor comune si coloanelor interioare,insa pe baza unor norme si calcule fara echivoc.
Multimesc !

,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:57, 22 Mai 2012
Daca am inteles corect nelamurirea dumneavoastra, pot sa va sugerez sa vorbiti cu administratorul, daca se poate sa ceara de la furnizorul de agent termic un recalcul pentru suprafata de incalzire in fiecare apartament (suprafata tevilor) si pe baza acestor calcule sa se faca repartizarea cheltuielilor tinand cont de repartitoare. Atata timp cat este gigacalorimetrul la intrarea in bloc, repartizarea facturii de caldura catre locatari tine de administratie.
Sa nu uitati deasemenea ca puteti cere oricand explicatii despre modul cum se calculeaza orice cheltuiala de pe listele de plata, verbal sau in scris de la presedinte.
@cocos44
Va puteti convinge singur citind aceste Norme pe care le gasiti la acest link:
[ link extern ]
poate nu am citit eu prea bine, sau am inteles pe dos....dar mi se pare ca nu are nici o relevanta, daca acele conducte sunt izolate sau neizolate, pentru stabilirea cotei-parti de cheltuieli obligatorii. izolate ori ba, conductele ce-mi traverseaza casa imi produc obligatii de plata catre asociatie :(
Da, ati citit si ati inteles corect.
Indeobste nu se ia in considere izolarea acestora deoarece fiecare si-o face cu ce materiale are la indemana si apoi il cheama pe administrator sa constate ca tevile sunt acoperite, ceea ce nu inseamna nici pe departe ca indeplineste conditiile de izolare corecte.
In Ordinul 233/2004 exista o conditie, si anume ca diferenta de temperatura intre peretele izolator si aerul din camera sa fie < 0.5 grade C.
Va dati seama ca nu statea nimeni cu termometre sofisticate sa masoare peretii si aerul ...si atunci s-a scos aceasta prevedere din legislatia din domeniu ulterioara.
Unele firme de calcul se abat totusi de la aceste reguli, desi nu sunt transparente justificarile lor, in afara de a mentine colaborarea cu niscai presedinti de asociatii posesori de CT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Plata caldura dupa debransare Sidoniaa Sidoniaa Buna seara, detin o garsoniera, m-am debransat de la [EDITAT - incalca pct. 2.11 din Regulament], iar acum platesc 50 Ron/luna pentru tevile care trec prin ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)