avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum ma sterg din biroul de credite?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum ma sterg din biroul de credite?

Buna ziua.
Intai sa va explic speta, dupa care ajungem si la solutiile ei .
In 2004 sotul meu si-a ahizitionat dintr-un magazin, electrocasnice ramanand sa plateasca lunar ratele la banca. In 2010 a inchis acel credit, stiind ca nu au fost probleme. Dupa ce ne-am casatort in 2011, am incercat sa facem un imprumut la banca, care ne-a fost respins pe motiv ca suntem in biroul de credite. Dupa cateva solicitari atat la Biroul de credite cat si la banca respectiva, am aflat ca a fost notificat cu suma de 3,46 lei, notificare care nu a ajuns niciodata la destinatie. Eu stiu ca minimul sumei cu care poti fi bagat in baza de date a Biroului de credite este de 15 euro sau 50 lei . Atat timp cat ell nu a primit notificare, eu zic ca este si vina bancii ca am ajuns in biroul de credite si am incercat sa ajungem la un acord cu banca, dupa cum ne-a sfatuit si BC ( biroul de credite). Acordul consta intr-o adresa de la banca catre BC ca sunt de acord sa ne stearga din baza de date caci suntem acolo dintr-o eroare. Bineinteles ca nu am cazut de acord cu banca. Ironia este, ca desi eu nu am facut nici un imprumut si nici nu am datorii nu pot cere nici macar sume mici de bani de la banci caci ne-am casatorit si ii port numele. Nu mai am idee ce sa fac si nici nu stiu la cine sa mai apelez. Aveti vre-un sfat pt mine?
Multumesc celor care raspund !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:59, 25 Ianuarie 2012
La inchiderea creditului ati solicitat cumva si inchiderea conturilor la acea banca? La acea data vi s-au eliberat si extrase de cont?
Banca era obligata sa va notifice intr-un interval mai mic de 30 zile, ca inregistrati o restantanta. Cum banca nu are nici o dovada ca ati fost notificata in perioada de 30 zile, concluzionez ca ati fost inregistrata din eroarea bancii.
La BC de credite se raporteaza informatii pozitive sau negative ale debitorilor care au restante mai mari de 30 zile.
Conform art. 14, din legea 677/21.11.2001:
Art. 14. - (1) Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la operator, la cerere şi în mod gratuit:
a) după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;
(2) Pentru exercitarea dreptului prevăzut la alin. (1) persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va
face numai personal.
(3) Operatorul este obligat să comunice măsurile luate în temeiul alin. (1), precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

Mentionez ca operatorul este banca.
m-am folosit de acesta lege cat am putut eu de bine, dar banca imi zice ca nu au cum sa ma stearga din BC chiar daca este o eroare si pur si simplu trebuie sa astept sa treaca cei 4 ani conform legii
monnalee02 a scris:

Aveti vre-un sfat pt mine?


Divortati, luati creditul si va recasatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a fi scos din biroul de credit cu o hotarare judecatoreasca definitiva in favoarea mea? Aqua24 Aqua24 Buna, Ma vad in imposibilitatea de a lucra cu orice banca pentru a scoate un credit. Am fost raportat la biroul de credit in anul 2016, cu dosar de ... (vezi toată discuția)
Gdpr - ștergere din biroul de credit knit knit Cum poti cere unui Participant la Biroul de Credit .ro sa stearga datele personale pe care le-a prelucrat si le-a inscris in biroul de credit.ro fara acceptul ... (vezi toată discuția)
Stergere din biroul de credit mariachi mariachi Buna ziua.As avea si eu nevoie de un sfat.Am avut un card de salariu la BRD,pe care insa nu il mai foloseam de multa vreme.Am aflat ulterior ca trebuia sa ... (vezi toată discuția)