avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pret polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pret polita RCA

Buna ziua!
Am un autoturism (A1) in leasing (al 4-lea an), 1198 mc/51 kw. CASCO si RCA le platesc prin brokerul de asigurare al firmei de leasing, la Omniasig.
Am primit polita RCA si factura aferenta. Pretul politei pt acest an a crescut cu 64% fata de anul trecut, in conditiile in care nu am avut incidente platite pe RCA si anul acesta sunt in B4. Dupa ce 3 ani consecutiv pretul RCA a scazut (anul trecut a fost de aprox 360 lei) in acest al 4-lea an pretul este de 590 lei. Stiu ca pretul RCA a crescut, dar cred ca o crestere cu 64% este prea mare.
Va rog sa-mi spuneti ce demersuri pot sa fac si carei institutii sa ma adresez pentru verificarea corectitudinii acestui pret.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:22, 25 Ianuarie 2012
Cel mai bine verificati la cel mai apropiat broker de asigurari (altul decit brokereul care a emis polita). Ei au un program in care introduc datele masinii si se afisaza preturile la toate soc. de asigurare.
Sau intrati pe internet, cautati ceva de genul : "calcul RCA" si puteti afla si de acolo preturi ORIENTATIVE.
Exista o sumedenie de pagini internet, care va ofera posibilitatea calcularii primei RCA, inclusiv la asiguratorul dv.Puteti sa o calculati/verificati singura.Apoi luati legatura cu broker-ul si solicitati schimbarea cu una mai ieftina.
Va multumesc

da, pretul e mult mai mare decat cel calculat pe net

spuneti-mi, va rog, in ce conditii poate fi o polita RCA mai ieftina? depinde, ca si la CASCO, de valoarea asigurata?

Pretul variaza numai in stricta legatura cu practica asiguratorului si istoricul autovehiculului (daune platite pe polita ce se reinnoieste).Sumele maxime asigurate sunt stabilite prin norme anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La schimbarea asiguratorului rca nu se schimba si incadrarea bonus-malus? mca mca Buna seara! Am avut polita RCA la Omniasig, incadrare B2. Anul acesta am polita RCA la Astra (pe 12 luni), dar pe polita scrie tot B2. In ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Introducere fransiza casco omniasig ina_r ina_r Buna ziua, eu am un autoturism in leasing de la Unicredit cu asigurare CASCO Omniasig. Contractul CASCO este incheiat pe toata perioada leasing-ului (5 ani), ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)