avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Buna ziua! Am sa incep intr-un mod direct si voi incerca sa fiu cit mai concisa si concreta in relatarea mea.Sunt casatorita de aproape 19 ani nu avem copii,avem un apartament cumparat impreuna si sunt hotarita sa divortez.Va rog frumos ajutati-ma cu mai multe detalii, la ce presupune un divort in cazul meu.Am sa va relatez pe scurt motivele pentru care vreau sa divortez;sotul meu este un consumator zilnic de alcool (zilnic cite un pet de 2.5 litri de bere, uneori si doua pet-uri sau alte bauturi alcoolice), fapt care il face sa fie violent verbal, si uneori si fizic dar nu la adresa mea, ci a lucrurilor din casa si a catelusei pe care o avem;in mediul familial ma desconsidera si ma jigneste improvizind si punindu-mi in circa fapte pe care nu le-am facut, nu de frica sau de rusine ci pentru ca l-am iubit;de aproape 2 ani casnicia noastra se clatina rau tocmai din cauza jignirilor, a atitudinii lui vis-a-vis de persoana mea( fapt ce m-a facut sa imi dispara sentimentele de iubire si sa imi doresc divortul), niciodata nu considera ca ceea ce discut cu el deschis despre casnicia noastra sunt gindurile si sentimentele mele, considera ca ma influenteaza ba sora mea care este necasatorita, ba mama sau tata pe care ii jigneste fara rusine, nu m-a sustinut moral niciodata atunci cind imi era foarte greu, nu ma ajuta sa gasesc solutii la problemele pe care le aveam eu sau care se iveau in familie, trebuia sa iau decizii singura dupa lungi analizari, iar daca greseam era numai din vina mea si daca reuseam, era si meritul lui. Pot sa spun ca in treburile gospodaresti ma ajuta, dar atunci cind o face are grija sa imi reproseze ca el a facut x si y iar eu nu am facut decit x;mentionez ca are un servici unde lucreaza 24 cu 48, nu depune efort fizic sau intelectual, este agent de paza la o firma, in comparatie cu mine, care am un program incarcat, zilnic intre 10-12 ore depunind efort intelectual si avind responsabilitati unde imi pun semnatura(nu vreau sa pozez in victima ci doar sa reliefez diferenta de timp liber si de profesie pe care o avem fiecare din noi).Am vrut sa il integrez in mediul meu de colegi si prieteni, si refuza tot timpul motivind ca persoanele in cauza sunt nesuferite si le jignea fara sa le cunoasca sau sa fi discutat cu ele vreodata(el nefiind din orasul in care stam, eu da,ne-am mutat aici din Buzau dupa 13 ani dupa ce si-a pierdut locul de munca din cauza bauturii si a unei actiuni reprobabile),imi impunea ore fixe la care sa vin acasa de la servici si multe alte aspecte prin care incerca sa ma intimideze psihic si emotional.In afara mediului familial se purta respectuos si afectiv in limitele normale fara sa lase sa se inteleaga ca inainte a fost vreo divergenta intre noi, fapt care ma facea sa nu ma manifest contrar lui.In afara de cele relatate mai sus sunt si alte aspecte poate la fel de importante,dar timpul si spatiul nu imi permite sa le mai enumar.As vrea va rog frumos sa imi spuneti daca cele relatate sunt motive suficiente pentru a intenta actiunea de divort, ce presupune divortul(in sensul ca nu imi place sa imi spal rufele in public, nu vreau sa imi fie afectata imaginea si sincer va spun ca nu vreau sa ii afectez nici imaginea lui. As mai dori sa mentionez ca el nu este de acord cu divortul si mi-a spus ca nu se va prezenta la proces.Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsurile si sfaturile dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
oanastnc, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:26, 28 Ianuarie 2012
Daca nu se va prezenta, va fi bine pe de-o parte ca nu se va apara si rau pe de alta ca va dura ceva mai mult. Veti avea nevoie de martori care pot fi rudele dvs. Motive aveti, puteti sa apelati la un avocat sa va redacteze cererea
Sunt motive de divort toate aspectele pe care dumneavoastra le-ati enumerat. Nu conteaza ca el nu se prezinta atat timp cat oricum nu e de acord cu divortul. Aveti nevoie de un martor care sa va sustina relatarile dumneavoastra. Actiunea se inregistreaza la judecatoria in raza careia aveti domiciliul comun.
Va multumesc pentru amabilitatea de a imi raspunde;"va dura mai mult" insemnind cit estimativ si din ce motive?
Va multumesc pentru amabilitatea si rapiditatea raspunsului.Va rog frumos sa imi spuneti estimativ cit dureaza un proces de divort luind in calcul posibilitatea neprezentarii sotului parat
Daca s-ar prezenta si ar fi de acord, aveti sansa sa divortati la primul termen. ( daxca ar fi de acord, il puteti tari si la notar)
Ca nu se va prezenta, instanta trebuie sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita ( ca omul primeste/ locuieste la adresa de citare, dar nu binevoieste sa vina) si abia apoi incepe efectiv procesul de divort, poate dura cu totul si un an si jumatate
Se prea poate sa se razgandeasca cand primeste citatia si sa se prezinte
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Copil minor la divort loreesha loreesha Buna...dimineata! va rog sa ma ajutati spunandu-mi in caz de divort care dintre parinti are sansa mai mare de a ramane cu copilul minor?ce criterii de ... (vezi toată discuția)
Referitor la divort alexandrina_fabian1 alexandrina_fabian1 Buna ziua! sunt si eu una dintre miile de persoane care au unele probleme si nu le cunosc solutia daca suunteti amabili sa ma ajutati si pe mine.....Sunt o ... (vezi toată discuția)
Pot pleca cu doi copii minori înaintea pronunțării divorțului Petri Petrișor Petri Petrișor Bună ziua, In ultimii 3 ani nu mă mai înțeleg cu soțul de loc, avem doi copii minori și doresc să divorțez ptr că soțul este violent fizic, psihic ... (vezi toată discuția)