avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cine semneaza si raspunde de declaratiile intocmite de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cine semneaza si raspunde de declaratiile intocmite de contabil?

Am intreprindere individuala din luna august 2011,neplatitor de TVA.
Contabilul pe care il am ,spune ca declaratiile se semneaza doar de catre administrator(adica eu),pt ca ,zice el."in declaratie trebuie trecut CNP-ul " meu ,si mai zice ca dansul poarta raspunderea actelor contabile intocmite,doar pe baza contractului incheiat intre noi;iar daca vreau sa mearga dansul sa le depuna la ghiseu (dar tot semnate de mine),ii va trebui procura de la notar.

1)totusi,nu cine intocmeste actele contabile,inclusiv declaratiile ,le si semneaza si raspunde de ce e trecut acolo?ma pot baza doar pe contractul incheiat,unde spune ca va intocmi actele contabile,fara sa semneze si dumnealui aceste acte?

2)Semnatura mea,ce valoare are pe declaratii?de aprobare si control ,de intocmire sau pur si simplu de titular al firmei,raspunderea celor declarate ,fiind la contabil,in baza contractului?
zice asa,in declaratie:"Sub sanctiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele înscrise în acest formular sunt corecte si complete.",pot fi eu responsabila de ceea ce intomeste dansul,daca eu nu stiu exact cum se fac actele contabile din care rezulta aceste declaratii...ca daca stiam,nu mai luam contabil...trebuie sa verific eu actele,declaratiile dansului,ca sa pot semna?...cum le verific,daca nu am calificarea necesara intocmirii acestor acte?de unde sa stiu eu ca sunt "corecte si complete"?....apropos de "corecte",dansul spune ca nu trebuie sa adune la venitul impozabil si valoarea stocurilor de marfa de la sfarsitul anului...daca nu face asta,eu pot semna linistita acea declaratie?...pt ca am citit ca acele cheltuieli sunt nedeductibile pt anul in care nu au generat venituri...

3)in plus,in contractul cu care a venit(si ,pe care,l-am citit mai atenta,dupa ce am semnat,din pacate),are specificat ,ca raspunderea dansului,asupra intocmirii actelor contabile,"in orice situatie",este limitata la tariful pe care l-a primit de la mine.e corect?

4)E corecta aceasta abordare a dansului?Cum se procedeaza,de fapt?Va rog mult,sfatuiti-ma cum sa fac,sa nu am probleme.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
ismi3ismi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deia19 , utilizator 16:33, 14 Aprilie 2015
Buna ziua. Din pacate ma aflu si eu, in aceeasi situatie. Adica am un contabil, care face toate declaratiile, dar pe declaratii, la final unde apare "Sub sanctiunile aplicate faptei in fals in acte publice, declar ca datele din aceasta declaratie sunt corecte si complete" in stanga numele directorului general iar rubrica din dreapta apare numele contabilului, care face declaratia. De asemenea mai sunt declaratii, unde apare la persoana care face declaratia, tot numele directorului iar langa, simbolul semnaturii digitale, cu numele contabilului.
As vrea sa stiu a cui este responsabilitatea in acest caz, pentru declaratiile intocmite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii lunare ContSters108986 ContSters108986 buna seara. am si eu o intrebare:daca administratorul refuza sa stampileze declaratiile intocmite de contabil si acestea nu se pot depune,cine raspunde pt ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor, urgent ! alina240 alina240 Avem incheiat contract de prestari servicii cu o firma de conta dar aceasta refuza sa semneze declaratiile lunare si trimestriale, spunand ca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)