avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand e nevoie de diriginte de santier?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand e nevoie de diriginte de santier?

Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din:
- gard
-grajd cai
- fanar
- casa familiala (s+p+e)

Ma intereseaza cand am nevoie de diriginte de santier prin lege (daca se poate sa imi indicati si nr legii respective). Intreb pt ca am auzit pana acum diverse variante:
- ca pt constructii in mediu rural nu am nevoie de loc de diriginte
- ca am nevoie doar pt caldirii cu etaj (cum ar fi casa in acest caz)
- ca am nevoie pt casa, grajd si hambar dar nu pt gard

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ST CONTRACTOR , Consultant managementul calitatii 16:05, 31 Octombrie 2012
In lege spune clar:
LEGE nr.10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in construcţii
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
Art. 2. - Prevederile prezentei legi se aplică construcţiilor de orice categorie şi instalaţiilor aferente acestora - indiferent de forma de proprietate sau destinaţie - denumite in continuare construcţii, precum şi lucrărilor de modernizare, modificare, transformare, consolidare şi de reparaţii ale acestora.
Sunt exceptate clădirile pentru locuinţe cu parter şi parter plus un etaj şi anexele gospodăreşti situate in mediul rural şi in satele ce aparţin oraşelor, precum şi construcţiile provizorii.

Cititi legea in intregime, este legea in care se spune ca dirigintele este obligatoriu, cu exceptia pe care v-am citat-o si care va intereseaza. Legal, NU aveti nevoie de diriginte de santier, dar, pentru siguranta dv, nu ar fi rau sa-l aveti.;)
proiectantul-arhitect poate fi si diriginte..si va sfatuiesc asa sa faceti
Puteti fi cel care face totul. Mi-am facut casa in oras si eu am dirijat totul. Daca nu aveti timp trebuie cineva sa se ocupe. Sunt sute de ore de alergatura, deci va trebuie timp. Cautati sa luati toate materialele direct de la producator - cautati pe internet. Marea majoritate a producatorilor va asigura transportul gratuit.
Va multumesc din suflet pt ajutor!
Din pacate ai fost prost sfatuit !!!!!

Legea 10 spune ca exceptia este mediul rural pentru P+1+Pod, insa tu ai subsol!!!!!!
Legal trebuie diriginte!!!!!
cat despre celelalte sfaturi?
1. arhitectul nu cunoaste executie pe parte de rezistenta. cine te poate ajuta din partea proiectantului? numai proiectantul de specialitate, adica proiectantul structurist.
2. daca ne apucam sa le facem singuri pe toate o sa ajungem sa nu ne mai ducem nici la dentist/medic

eu sunt diriginte de santier si sunt satul de mesteri care stiu sa faca de toate, dar din pacate le fac prost.
Daca credeti ca executia unei case este treaba de copil....va inselati.

Alte discuții în legătură

Construiesc o casă și doresc să folosesc beton de la o stație. unde și cum îl pot analiza, ca să fiu sigur că primesc ce plătesc? laurentiuu laurentiuu Construiesc o casa si doresc sa folosesc beton de la o statie. Ce trebuie sa primesc de la statia de beton in afara de factura si certificatul de garantie? Eu ... (vezi toată discuția)
Contract pentru constructia unei case antecume antecume Buna ziua, O sa va descriu mai intai situatia despre care vreau unele detalii. Am incheiat in urma cu aproximativ un an, un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii conform legii nr 50/1991 actualizata cristian_64 cristian_64 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu legea sus mentionata, corpul de control din cadrul primariei are dreptul sa intre in casa si sa ... (vezi toată discuția)