avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... drepturile asociatilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

drepturile asociatilor

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legaura cu dreptul asociatilor de a se informa asupra situatiilor financiare anuale, exista o alta lege in afara de Legea 82/1991 art.35 prin care asociatii au dreptul indiferent de numarul de parti sociale detinute sa obtina oricand informatii cu privire la situatiile financiare ale societatii.
M-ar intersa daca actionarii minoritari pot obtine informatii financiare fara cunostinta asociatilor majoritari sau fara acordul acestora, fara a fi nevoie de AGA.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social dianastefan83# dianastefan83# Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: Daca la un SRL cu doi asociati unul dintre ei ( minoritar 11%) a imprumutat societatea ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)