avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul medicale

Buna seara!
As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a lucrat doar jumatate de luna, dupa care a ramas in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:32, 28 Ianuarie 2012
Media zilnica pentru plata concediului medical se calculeaza impartind totalul veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare lunii in care se efectueaza concediul medical la totalul zilelor lucrate in cele 6 luni.
In cazul in care in cele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului, se aduna indemnizatia primita in acele luni si se imparte la totalul zilelor lucratoare din acele luni. La rezultat se aplica procentul aferent codului inscris pe certicatul medical si se multiplica cu numarul de zile lucratoare incluse in perioada de concediu medical.
23ti ,

1. Baza de calcul ,cele 6 luni anterioare,in vederea calculului indemnizatiei brute de cm insumati indemnizatia de crestere copil pt. fiecare luna si salariul brut realizat pt. perioada lucrata(pt.luna in care a prestat)

2.Stabiliti media zilnica a bazei de calcul,prin raportarea bazei de calcul la nr. toatal de zile lucratoare aferent celor 6 luni luate in calcul

3.Calculati indemnizatia de cm brut,prin multiplicarea mediei zilnice cu nr. de zile lucratoare din cm si cu procentul aferent ,in fc. de tipul de medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical mihaelaancuta mihaelaancuta Care este baza de calcul pentru concediu medical? La 01.02.2017 reincep activitatea dupa incetarea concediului de crestere copil. Tot cu aceasta data intru ... (vezi toată discuția)
Calcul prenatal ianuarie 2017 aamiral_20 aamiral_20 buna ziua. as vrea sa stiu pentru concediul prenatal si postal se ia in calcul media veniturilo din ultimele 12 luni sau 6 luni? si care este procentul pe care ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu postnatal miha52 miha52 Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza concediu pre/postnatal. menstionez ca am 1378 brut + bonuri de masa. Se iau in calcul si primele? (vezi toată discuția)