avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces de partaj sau de iesire din indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces de partaj sau de iesire din indiviziune?

buna seara,detin impreuna cu fratele meu,dupa decesul tatalui ns.,50% dintro garsoniera;ceilalti 50% apartin matusei mele.
deoarece fiica matusei locuieste in garsoniera,dorim ,eu si fratele meu,sa cerem in instanta iesirea din indiviziune; pe cala amiabila in 4 ani ,de cind avem mostenirea ,nu am reusit sa facem nicio intelegere.
cit costa taxele pt. un astfel de proces ?

Cel mai recent răspuns: lotuss , utilizator 19:59, 31 Ianuarie 2012
Este un partaj succesoral , iar instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala a avut ultimul domiciliu defunctul.
este partaj succesoral?Nu cred,pt. ca nu se iese din indiviziunea masei succesorale .Matusa ,care are 50% din garsoniera ,nu este mostenitor al tatalui meu .Iar eu si fratele meu vrem se raminen impreuna cu cele 50 de procente sa ne separam de matuse.Nu ar trebui deschis procesul -la judecatoria unde este garsoniera
- ,, unde sta parata,matusa
sau - ,,
sau unde este garsoniera
-sau unde locuiesc eu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie evaluarea bunurilor supuse partajului succesoral? ContSters126583 ContSters126583 Doresc sa introduc o actiune de sistare a indiviziunii succesorale si constarea calitatii de mostenitor iar in ea sa trec bunurile imobile ale defunctului. ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Preturi iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Va rog pe acesta cale sa imi oferiti niste preturi pt un proces de iesire in indiviziune pt o garsoniera situata in Bucuresti , Vitanul vechi. ... (vezi toată discuția)