avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... E posibila intabularea unui apartament aflat sub ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

E posibila intabularea unui apartament aflat sub sechestru?

Buna ziua,
Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta.Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, dar inca nu l-am intabulat deoarece s-a pus sechestru pe 6 apartamente,printre care si al meu.Procesul intre constructor si persoana care sustine ca a primit in schimbul unor bani antecontracte de vanzare-cumparare pentru cele 6 apartamente a inceput inca din 2009, dar nu s-a terminat inca.Mentionez ca locuiesc in acel apartament inca din 2008, contractele pentru utilitati sunt pe numele meu. Pot merge la un notar sa incep demersurile pentru intabulare si obtinerea in viitor a CF-ului, sau sa astept sfarsitul procesului?Multumesc
Cel mai recent răspuns: rodica_ne , utilizator 18:01, 27 Ianuarie 2012
Practic ar trebui sa aveti posibilitatea de intabulare, insa datorita complicatiilor juridice s-ar putea sa fiti nevoita sa asteptati rezultatul procesului.
Multumesc.Din raspunsul dvs.am inteles ca pot merge la notar impreuna cu constructorul pentru a perfecta actele si a plati taxele cuvenite, dar nu pot obtine inca CF-ul.Si daca pierde procesul constructorul? Mai e valabil acel contract? Ma ajuta cu ceva faptul ca am contractul de vanzare-cumparare cu taxele notariale achitate, sau sunt bani pierduti. Mai bine sa astept rezultatul procesului? Ce ma sfatuiti sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati neexecutare contract password password Buna ziua. Am semnat in 2009 un antecontract de vz cumparare apartament cu termen predare CF in 2010. Constructorul ne-a chemat la intabulare abia in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare inscris in cf boancamaria boancamaria buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am cumparat un apartament dar antecontractul de vanzare cumparare nu e autentificat notarial as dori ... (vezi toată discuția)
Tzeapa? av.T.M. av.T.M. Am nevoie de un raspuns corect, profesionist si realist. Va multumesc. Am cumparat un ap. intr-un bloc nou si nu l-am notat in CF. Acelasi ap. a fost ... (vezi toată discuția)