avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit- executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

credit- executare silita imobil

Pentru un credit de nevoi personale pot fi executate silit bunurile imobile ale creditorului?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:31, 27 Ianuarie 2012
Daca exista conturi curente sau bunuri care sa se incadreze in suma executabila. In nici un caz nu poate fi executat un bun ce depaseste ca valoare debitul.
Poate fi executata o parte din bunul respectiv?
O cunostinta datoreaza aproximativ 25 000 lei .Imobilul pe care il detine valoreaza aproximativ 70 000 lei. Poate cere executorul vanzarea la licitatie a bunului respecti?
pai daca nu are alte bunuri executabile, o sa i se execute imobilul respectiv !
cristitotora a scris:

Pentru un credit de nevoi personale pot fi executate silit bunurile imobile ale creditorului?


Nu, cu siguranta nu. Bunurile imobile ale creditorului nu vor putea fi executate silit. Insa bunurile imobile ale debitorului, da.

In situatia in care, in urma valorificarii bunului pe calea executarii silite, suma obtinuta este mai mare decat datoria, dupa indestularea creantei, suma ramasa se va elibera debitorului.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ContSters103772, utilizator
Probabil ca user-ul se referea la debitor.
Da, poate fi executat silit, doar ca imobilul va fi scos la licitatie pornind de la suma de recuperat ( 25.000), nu de la valoarea de piata, sa nu credeti ca va ramane ceva in plus. Din contra, e posibil sa sa vada mai ieftin si ramaneti si dator cu restul.

Alte discuții în legătură

Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita imobiliara, modalitate desfasurare licitatie Justitiarul711 Justitiarul711 O cunostinta a scos un imprumut bancar, pentru care a girat cu apartamentul. Neachitand ratele banca a trimis dosarul de recuperare executorului judecatoresc. ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)