avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Sotia mea s-a pensionat,din invatamant,cu art.38,din Leagea...,cu 2 ani mai devreme,la limita de varsta,in 2010.Normal,daca n-ar fi existat articolul acela,prin care cadrele didactice se puteu pensiona cu 3 ani mai devreme,fara diminuarea pensiei,sotia mea s-ar fi pensionat abia la 1 sept.,anul acesta.
Va intreb : La data de 1 sept 2012 i se va recalcula pensia , la cerere?
Multe multumiri !!!
Cu respect , acelasi Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 27 Ianuarie 2012
Pensia se va recalcula numai daca in aceasta perioada a mai cotizat la pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi la pensie? Vlad2013 Vlad2013 O femeie nascuta la 27 iulie 1954 , care a intrat in invatamant la 1 octombrie 1974, tinand cont de STAGIATURA , \"CAND POATE IESI LA ... (vezi toată discuția)
Pensionarea in invatamant Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Cu respect,doresc lamuriri , cu privire la pensionarea anticipata a sotiei mele. S-a nascut la 26 ian.1953.Deci,are varsta de 57 ani. A ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata intreaga Vlad2013 Vlad2013 =D> Buna seara, Va rugam sa ne raspundeti,in limita posibilitatilor(banuim ca sunteti foarte solicitati) la cateva intrebari : 1. Este ... (vezi toată discuția)