curand am termen de judecata pentru divort,el a parasit domiciliul din 2008 eu am un copil ,{nu cu el}si doresc sa-mi refac viata,am martor la proces un vecin dar acesta ma intreaba daca trebuie sa se prezinte personal sau sa mergem la notariat sa dea o procura?cum e luat in considerare si prima varianta si a doua?va rog frumos sa-mi raspyundeti urgent daca se poate si va multumesc f tare
am divortat si va multumesc tuturor care m-ati sfatuit,acum ce credeti?vrem din nou sa ne casatorim,numai ca acum vreau eu sa-mi pun la adapost casa sa am drept de vanzare-cumparare doar eu si copila mea care e dintr-o casat anterioara,si el vrea sa dea semnatura ceva la notariat ca nu vrea sa aiba dreptul la nimic din ce e al meu personal,daca dupa ceva timp iar nu ne mai intelegem ce ma fac?cine ma mai divorteaza?sau nu mai e problema?
Nu va puteti casatori la notariat, doar la primarie.
Daca vreti sa aveti drept de vanzare cand doriti si casa sa-i revina fetei in totalitate candva si sa nu aveti niciun fel de problema cu casa si sa-l evacuati cand doriti etc, etc, cel mai bine e sa stati asa, sa nu va mai casatoriti.
Daca va decideti sa va casatoriti totusi, veti divorta la fel ca prima data, e aceesi procedura.. puteti alege calea usoara, la notar/starea civila sau cea grea, in instanta cu martori si tot tacamul
la obiect raspuns,iti multumesc din suflet pt sfaturi ,dar el are nevoie de viza,de casatorie,pot sa nu-i dau dreptul la semnaturi ?un act prenuptial in care sa scriem fiecare ce dorim ,nu se poate????
Nu inteleg treaba cu viza si semnaturile, ce vreti sa ziceti ?
Cred ca nu m-am facut eu inteleasa, casa dvs e bunul dvs propriu, asta nu se va schimba. Indiferent ce regim matrimonial alegeti, ce conventie incheiati, sotul va mosteneste ( presupunand ca va ramane sotul dvs pana cand moartea va va desparti si dvs veti cea care pleaca prima :) )
Chiar daca e casa dvs si teoretic puteti dispune de ea, dansul pote nota la cartea funciara ca locuinta e a familiei si nu veti putea vinde fara acordul lui.
Art. 342. - Fiecare soț poate folosi, administra și dispune liber de bunurile sale proprii, în condițiile legii.
insa,
Art. 321. -
(1) Locuința familiei este locuința comună a soților sau, în lipsă, locuința soțului la care se află copiii
(2) Oricare dintre soți poate cere notarea în cartea funciară, în condițiile legii, a unui imobil ca locuință a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului
Puteti face altceva, puteti dona ap fiicei dvs acum cat sunteti necasatorita si va pastrati drept de abitatie numai pt dvs si ati scapat de grija.
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)
Divort
adi78
Buna ziua, am si eu o intrebare la voi toti. Care este procedeul unui divort cand unul dintre soti nu este deacord cu divortul desi locuiesc despartiti de mai ... (vezi toată discuția)