avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Facturare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Facturare

Buna ziua ,
Am o firma care se ocupa de aprovizionare...am stabilita o comanda minima de 200 lei . Daca o comanda este mai mica de 200 lei se percepe taxa de transport .
Taxa de transport este si ea trecuta in factura ... e in regula ??Trebuie sa mai adaug un domeniu de activitate (adik ceva legat de transport ) in principal pt a putea factura transportul??
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
spiriy2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: spiriy2005 , utilizator 08:56, 31 Octombrie 2008
Da , ar fi indicat sa treceti ceva de transport .
Ce se intampla daca facturez transportul fara sa fie trecut in domeniu principal de activitate ?
Nu trebuie sa fie trecut transportul in domeniul principal de activitate, dar trebuie sa fie autorizata ca si activitate. In caz contrar riscati ca in cazul unui control, al garzii financiare (ex.) sa va confiste veniturile incasate din desfasurarea de activitati neautorizate, plus amenda. Si atentie faptul ca aveti activitati mentionate in actele constitutive al e societatii nu este suficient, activitatile pe care le efectuati si din care obtineti venituri trebuiesc autorizate.
problema este in felul urmator .. in certificat am trecut urmatorul domeniu de activitate : " Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si internet" .. produsele trebuiesc livrate...cum fac sa taxez si transportul ?
Sa o luam cu inceputul:
1. Dvs efectuati aprovizionarea clientilor, daca comanda nu depaseste 200 lei le percepeti o taxa pt transport. "taxa de transport e trecuta si ea in factura .. e in regula?"
2. Obiectul principal de activitate al firmei este "Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si internet".

=D> .. pana aici totul este clar.

Pentru pct 1 rapunsul este simplu: NORMAL, doar unde sa o treceti? Da, faptul ca facturati transportul comenzilor mai nici de 200 lei e foarte normal si legal .. e obligatoriu sa facturati acest serviciu (doar nu ii luati banii clientului asa, fara nici o factura, chitanta sau alt document prin care sa justificati provenienta banilor in caserie)

Dar pentru a putea face acest lucru trebuie sa intelegeti urmatoarele:
- obiectul de activitate trecut pe certif de inregistrare nu va da neaparat dreptul de a desfasura acea activitate. Pentru asta trebuie sa autorizati activitatea in baza L 359/2004
- pentru activitatea de "comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si internet" nu se subintelege si transportul marfurilor. Sfatul meu e sa verificati un pic in actul constitutiv daca aveti activitatea de "transport marfuri" (daca nu faceti completarea obiectului de activitate) si daca aceasta activitate este, de asemenea, autorizata in baza legi mai sus amintite (daca nu mergeti frumos la Reg Com si autorizati in procedura simplificata activitatea de "transport marfuri")

Abia apoi veti fi in regula si nimic nu va impiedica sa desfasurati linistit activitatea despre care ne vorbiti

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)
Totusi magazin virtual lavpop lavpop Buna seara , Am un srl cu obiect de activitate -alte mijloace de cazare-si alte obiecte secundare , firma neplatitoare de TVA As vrea sa infiintez un magazin ... (vezi toată discuția)
Autorizare/activare cod caen kaz kaz Buna ziua Am un srl cu activitate principala transport cu taxiul, in activitatile secundare este cuprins si codul caen \"4791 Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)