avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am o nelamurire !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am o nelamurire !!!

Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe Noimbrie si Decembrie 2011, fiind nemultumit si de raspunsul primit de la ITM. Aceasta actiune cat costa si avocatul ???? astept un raspuns de la dumneavoastra. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 28 Ianuarie 2012
inainte sa cunoasteti costurile unei astfel de actiuni trebuie sa contactati un avocat si sa discutati cu el detaliile problemei dvs...numai apoi puteti avea o idee cu privire la costuri.
1. Sunt scutite de la plata taxelor de timbru cererile in materia litigiilor de munca.
2. Costul cu avocatul consta in plata unui onorariu. Acesta difera de la avocat la avocat.
@ vladimir.danciu
ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca drepturile salariale... singura autoritate in stata care poate sa-l oblige pe angajator este instanta de judecata ... in cazul dvs, tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.

Litigiile de munca, potrivit art.270 C.mun., sunt scutite deplata taxei judiciare de timbru si de plata timbrului judiciar.

Daca doriti sa va angajati un avocat , atunci onorariile acestuia difera de la un avocat la altul. In cazul in care veti castiga litigiul, atunci onorariul platit avocatului se va recupera sub forma cheltuielilor de judecata de la partea adversa.

De asemenea, nu este obligatorie angajarea unui avocat daca considerati ca va puteti descurca singur.. mai ales ca in litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul ... in speta, el va trebui sa dovedeasca ca vi s-au achitat drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediului de odihna Marius201390 Marius201390 Buna ziua! Am lucrat la o firma timp de 8 luni iar cand am plecat din firma mi-am facut cere de incetare a C.I.M. conform art 55 lit. b si am cerut si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata,avocat, in cazul neplatii salarului andreiszabou andreiszabou Buna ziua.Din pacate revin cu alte intrebari avand in vedere ca nu sau rezolvat cele vechi :(.Am terminat preavizul in data de 5.02.2010 si nici pana in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale in urma disponibilizarii vili1 vili1 Ce pot face in urma disponibilizarii colective, pt a-mi primi drepturile salariale . Conform contractului colectiv de munca la nivel de societate, trebuia sa ... (vezi toată discuția)