avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intrebare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intrebare

O SC a cerut o rambursare de TVA si in urma controlului incrucisat la unul dintre furnizori i-a fost refuzata la rambursare o parte din suma. Trecand peste acest aspect acum firma ar dori sa achizitioneze marfa de la un alt furnizor dar nu prea mai are curaj deoarece sa gandeste sa nu se intample oarecum la fel, adica in eventualitatea unei viitoare cereri de rambursare de TVA, aceasta sa-i fie refuzata din cauza ca furnizorul respectiv ar fi gasit in neregula sau nu ar mai fi de gasit. Aceasta fiind situatia intrebarea este cum poate verifica sau cum se poate asigura firma beneficiara ca furnizorul este ok? Inafara de a verifica pe site-ul recom ( ca firma exista ) si pe site-ul MFP ( ca e inregistrata in scopuri de TVA si ca nu este inactiva ) cu toate ca nici aceste informatii nu stiu daca sunt actualizate si sigure, mai exista si alte posibilitati de verificare? Sau alte aspecte la care ar trebui sa fim atenti?

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
mihaela495, utilizator
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 19:14, 29 Ianuarie 2012
Ai dreptate. In afara de mfinante.ro nu ai ce sa accesezi. Totul depinde de tine, de cit de ferma esti in fata cererilor aberante ale fiscului. Am patit-o si eu cu o factura veche de un an care doreau sa o scoata dar am scos si eu Codul Fiscal si le-am servit-o cu materialul clientului si dupa miriielile de rigoare mi-au acceptat punctul de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme inactive. igor_drangoi igor_drangoi Unde as putea gasi o lista cu firme inactive, pentru a evita activitatea cu una dintre ele? (vezi toată discuția)
Control incrucisat inlineasofa inlineasofa Pentru solutionarea cererii de rambursare TVA, organul fiscal a suspendat controlul anticipat pentru efectuarea unui control incrucisat la unul dintre ... (vezi toată discuția)
Verificare furnizor inactiv mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Care este legislatia unde se prevede obligativitatea de a verifica furnizorii din punct de vedere al inactivitatii? Am acesta nelamurire intrucat ... (vezi toată discuția)