avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare livret militar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare livret militar

Buna ziua,

Acum cativa ani am lucrat la o firma de paza care, atunci cand m-am angajat, mi-a solicitat si oprit la dansii livretul militar, in original.Desi stiam ca nu au voie sa faca asta am acceptat sa il las cu gandul ca il voi recupera cand o sa plec din companie.Intre timp, am plecat de acolo si am fost plecat si prin strainatate iar acum nu stiu cum sa procedez sa imi recuperez livretul militar.Am de gand sa sun la ei sa le spun despre ce este vorba si sa imi recuperez livretul dar iau in calcul si varianta in care imi spune ca nu il mai au sa ca nu vor sa mi-l returneze.In aceste caz, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc anticipat pt toate raspnsurile.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 30 Octombrie 2008
1. Normal ar fi sa aiba livretul militar la firma si sa vi-l dea. Era bine daca aveati o copie dupa el.
2. Daca nu il puteti recupera, luati legatura cu Centrul militar din judetul dvs. Ei va pot da un duplicat sau o adeverinta care tine loc de livret militar.
Succes!
tudorvaleriu a scris:

1. Normal ar fi sa aiba livretul militar la firma si sa vi-l dea. Era bine daca aveati o copie dupa el.
2. Daca nu il puteti recupera, luati legatura cu Centrul militar din judetul dvs. Ei va pot da un duplicat sau o adeverinta care tine loc de livret militar.
Succes!


Stiu ca pot lua legatura cu Centrul Militar din sectorul meu dar ca sa fac asta trebuie sa merg la Monitorul Oficial sa il dau pierdut, apoi trebuie sa astept iar apoi trebuie sa depun o cerere la Centrul Miliatr prin care sa solicit eliberarea unui nou livret militar.Stiu cum se procedeaza dar pe mine ma interesa legea pe care ma pot baza in relatia/discutia cu fostul angajator in incercarea de a-mi recupera livretul original.Oricum, multumesc pt raspuns si pt sfaturi.
Nu exista o lege care sa va apere in cazul in care dvs., de buna voie si nesilit de nimeni, ati dat livretul militar fara sa-l luati inapoi. Sper ca fostul angajator sa-l aiba si sa vi-l inapoieze si sa scapati de de alergatura. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut stagiul militar la tr (9 luni). se va lua in calcul ... bgctor bgctor Am facut stagiul militar la TR (9 luni). Se va lua in calcul la stabilirea pensiei? Si daca raspunsul este afirmativ, cum as putea obtine un duplicat al ... (vezi toată discuția)
Firma angajatoare mi-a pierdut actele; ce sa fac? viorel_korgpa80 viorel_korgpa80 lucrez ca agent paza in cadrul unei firme dansii miau pierdut acte originale care este primul pas sa fac rost de altele actele sunt certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Toate acte exeplu livret militar,carnet de munca etc a ars in ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Toate acte exeplu livret militar,carnet de munca etc a ars in incendi acuma 10 ani. OMUL RESPECTIV ESTE OM FARA ADAPOST. ACUMA VENIT TIMPUL SA MERGA LA PENSIE ... (vezi toată discuția)