avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cuplu fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cuplu fara copii

am si eu o intrebare ;eu si sotul meu sintem coproprietari unui apartament.nu avem copii,dar exista multi nepoti.ce drepturi are sotul supravietuitor.ramine cu tot sau trebuie sa imparta cu nepotii... multumesc pentru raspuns daca stie cineva....
Cel mai recent răspuns: getty , utilizator 18:34, 2 Noiembrie 2008
Nu cred ca o sa locuiti cu toti nepotii.
Daca vor aparea probleme si se va deschide proces ar fi bine sa va angajati avocat.Procesul se poate intinde pe o durata indelungata de timp...

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc mult pentru raspuns ,asa stiu la ce sa ma astept.Daca asa e legea ,ce pot face eu...poate doar sa sper ca ma voi duce inaintea sotului ...cine stie....pacat insa de omul care munceste o viata intreaga,si la batrinete sa ajunga sa imparta agoniseala cu niste straini,fie ei si rude.Va multumesc inca o data ca va faceti timp sa ne mai lamuriti si pe noi cei care nu stim legile.TOATE CELE BUNE.
Eu v-am zis sa stati linistita.
Imparteala nu va va deranja efectiv pe dvs ci pe ei.Aveti un drept legal in baza caruia sa stati linistita.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Mergeti la un notrar si scrieti fiecare dintre dumneavoastra cate un testament pentru celalalt.

Indiferent care se duce primul, celalalt sot ramas e pus la adapost prin testamentul facut.

Nepotii de frati si surori sunt inlaturati de la mostenire prin testament.
va multumesc mult pentru raspunsuri ,acum chiar m-am linistit ,si va doresc numai bine.,cu tot respectul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul "socrului" paoleta paoleta buna ziua As dori si eu informatie - mama sotului meu este casatorita de peste 10 ani cu sotul dansei, care are un apartament. Apartamentul este doar ... (vezi toată discuția)
Atacare act de mostenitor doinitzaalexei doinitzaalexei Va rog daca puteti sa ma linistiti intr o problema. Am stat timp de 22 de ani c o persoana nefiind casatoriti.Cind s a imbolnavit el a dorit sa mi lase prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elenauntean Elenauntean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)