avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma sau PFA administrare imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma sau PFA administrare imobile

1.Doresc sa aflu daca pentru a infiinta o firma de administrare imobile CAEN 6823 sunt restrictii legislative pentru actionari.
Daca raspunsul este da, care sunt acestea si unde sunt prevazute ?
Facturile emise vor fi emise cu TVA ?
2.Tinand cont ca PFA poate face angajari, este mai convenabil o astfel de solutie?In acest caz PFA are obligatia sa aiba Atestat de administrator de la Primarie ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 12 August 2015
Pt PFA ORC cere atestat de la Primarie cod CAEN e 6832
2-Da,este necesar atestat eliberat de autoritatea publica locala
Asa cum s-a spus si mai sus, pentru a administra asociatiile de proprietari trebuie ca atestat de administrator. Administratorul atestat poate sa-si faca treaba de administrator ca persoana fizica pe baza de CIM sau sa-si faca SRL, PFA si sa incheie contracte de administrare, de prestari servicii..
Intr-un SRL se poate asocia cu alte persoane sau nu, poate angaja sau nu. Poate opta de la infiintare ca platitor sau neplatitor de TVA sau poate trece pe parcurs in randul platitorilor de TVA, benevol sau obligat daca depaseste pragul legal al cifrei de afaceri.


Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator
Daca angajez in firma un administrator autorizat de primarie pot desfasura activitatea de administrare imobile , asociatii neavand astfel de atestate ?
Daca infiintez un SRL cu acest obiect de activitate , ORC imi cere ca firma sa fie atestata ?
Iata ce prevede legea 230/2007:
Art. 35. -
(1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract

Alte discuții în legătură

Administrare imobil prin interpus conjoint conjoint Este in regula ca o persoana, reprezentant,angajat,delegat sau ce o fi al unei PFA( cu obiect de activitate cod CAEN 6832), sa presteaze activitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atestata o persoana autorizata condreanarcisa condreanarcisa Buna ziua, Urmaresc de multi ani acest forum si am vazut ca in mare parte raspunsurile au fost foarte explicite. totusi va rog sa-mi permiteti sa va prezint o ... (vezi toată discuția)
Atestatul de administrator de bloc pers fizica = pfa sau s.c. cu cod caen 6832 administrarea imobilelor ? nicoctavia nicoctavia Intrebare : Societatile care au codul CAEN •6832 Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract sau persoanele fizice autorizate ( PFA) cu ... (vezi toată discuția)