avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mai mare decat in actul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mai mare decat in actul de proprietate

Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita simplista cu forma terenului si vecinii. La vremea respectiva actele arau aproximative. Toti aveau terenuri de 1000m2, un pogon, un hectar etc.
Am incercat sa il vand. Am facut la notar un precontract de Vanzare-Cumparare. La masuratoarea cadastrala facuta cu mijloacele topo moderne a iesit o suprafata de 1387m2.

Notarul nu vrea sa faca actul in aceste conditii. Spune ca diferenta intre cei 1000m2 din Actul de mostenire si cei 1387m2 din realitate este prea mare!

Ce este de facut? Actiune in instanta?
Impotriva cui?
Cel mai recent răspuns: MIHT , utilizator 08:42, 18 Octombrie 2019
Si eu vad mai multe variante: actiune in ganituire, actiune in constatare, uzucapiune.
Trebuie vazute si actele alea.
Ai reușit să rezolvi situația? Cum ?că sunt interesat și eu

paul1957 a scris:

Un raspuns cam superficial! Cum sa-l intabulez daca nu pot face cadastru.

Deci:
Terenul nu este intabulat. E dobandit prin mostenire in 1970.
Pentru intebulare am nevoie de Cadastru.
Cadastru nu se poate face, datorita diferentei mari intre ce e in act si ce e in realitate.

si ajungem de unde am plecat

paul1957 a scris:

Deci:
Cadastru nu se poate face, datorita diferentei mari intre ce e in act si ce e in realitate.

paul1957 a scris:

Deci:

Cum ati rezolvat problema? Sunt in ac.situatie dar titlu de propr,este pe o suprafata mai mica cu 285 mp decat contract de vanzare cumparare.Proprietarul ( tatal meu ) traieste dar doreste vanzarea,Intabularea si cadastrul nu a fost facut niciodata si nici acum nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare act proprietate? paul1957 paul1957 Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita ... (vezi toată discuția)
Corectare act proprietate paul1957 paul1957 Am mostenit de la parinti un teren. Mama il avea mostenire de la parintii ei. Actul de proprietate din 1970 este pentru 1000 de m2. Este si o schita ... (vezi toată discuția)
Problema intabulare teren Ana2012 Ana2012 Se dezbate o mostenire legata de un teren cu casa; au venit cei de la cadastru si au inceput masuratorile conform actului de proprietate; -sa constatat ca ne ... (vezi toată discuția)