avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reluare executare silita perimata
Discuție deschisă în Executare silită

reluare executare silita perimata

Buna ziua

in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat aceasta sau sa fim anuntati anterior ca urmeaza sa se elibereaze asa ceva.
in cat timp pot cere reluarea executarii silite fie la acelasi ex.jud, fie la altul?
acum este prea tarziu sau pot cere acest lucru?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 12:18, 30 Ianuarie 2012
Cand a fost emis titlul executoriu? Au trecut mai mult de 3 ani de la emiterea acestuia?
Executare silita precum si celelalte acte de executare care sunt de competenta executorului judecatoresc se indeplinesc la cerere, daca legea nu dispune altfel
Aceasta inseamna ca executarea silita se poate declansa, in principiu, numai la cererea creditorului sau a mostenitorilor acestuia.
Prin urmare creditorul va trebui sa sesizeze organul de executare printr-o cerere, la care este obligat sa depuna titlul executoriu in original, in baza caruia urmeaza sa se faca urmarirea.
Atat timp cat creditorul a declansat procedura executionala prin cererea de executare silita adresata executorului judecatoresc, acesta trebuie sa fie diligent deoarece printr-o indelungata lipsa de staruinta in executarea silita, se considera ca a pierdut orice interes in solutonarea cererii sale, intervenind astfel perimarea executarii silite, sanctiune procesuala care consta in desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in dosarul executional.
In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca:
”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire , executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”
au trecut 3 ani, dar intre timp a fost demearat executarea silita care s-a perimat.
Si care este consecinta perimarii?
Decretul 167/1958(aplicabil la data emiterii titlului) prevede: "Prescripţia nu este întreruptă, dacă s-a pronunţat încetarea procesului, dacă cererea de chemare în judecată sau executare a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat, ori dacă cel care a făcut-o a renunţat la ea".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)
Reluarea executarii silite? atlantiana atlantiana Asociatia de proprietari a castigat un proces cu fostul administrator (inclusiv recursul) si a inceput executarea silita. Administratorul detine un apartament ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)