avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate in instanta

buna ziua, am un caz in familie si va rog sa imi raspundeti, cat va dura in instanta sa ii aprobe sa faca testul de paternitate?cu aproximatie va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:25, 31 Ianuarie 2012
Actiunea in tagaduirea paternitatii presupune administrarea unor probatorii complexe-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, testul ADN.
Testul va fi solicitat ca proba in cadrul actiunii promovate, pentru ca numai pe calea unei hotarari judecatoresti se poate dispune ca x nu este tatal copilului y.
Durata unui astfel de proces nu poate fi estimata pentru ca ea depinde in primul rand de termenele acordate de instanta, apoi de pozitia procesuala a paratei, de probele solicitate, de termenul in care instanta va redacta hotararea, daca partile vor uza sau nu de caile de atac -apel si recurs etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate razvanmi razvanmi Buna seara, Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii maya2009cu maya2009cu buna ziua, as avea si eu o intrebare : procesul pt tagada paternitatii il pot deschide si eu (mama) ? mentionez ca tatal din certificat (fostul sot) e ... (vezi toată discuția)