avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual de munca?
Mentionez ca angajatorul nu e de acord cu demisia la zi. Ce posibilitati legale am in afara de a sta cele 45 de zile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 30 Ianuarie 2012
Exista posibilitatea de a solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. , situatie in care nu se acorda preaviz.

De asemenea, puteti demisiona fara preaviz numai in conditiile in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
multumesc, in cazul in care nu ma mai prezint la serviciu dupa 2 saptamani ce poate face angajatorul, ma poate cerceta sub raport disciplinar?
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia.

sau

2. Este posibil ca angajatorul sa nu treaca la cercetarea disciplinara a dvs ci doar sa va ponteze absent nemotivat pe perioada de preaviz in care ati lipsit de la munca si pana la terminarea preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare de la locul de munca ttudor1978 ttudor1978 Am o intrebare..si o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa plec de la locul de munca si u stiu cum sa procedez.Adica as vrea daca-mi puteti spune cum ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Preaviz luciacita luciacita Buna ziua, Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)