Orice cerere de chemare in judecată arată cam la fel. Reclamantul este cel care formulează cerere, cu nume, prenume domiciliu. Apoi pârâţii sunt persoanele în contradictoriu cu care te judeci, trecuţi la fel cu nume, prenume, domiciliul. Apoi urmează ceea ce ceri, obiectul cererii. Aici in cazul succesiunii, trebuie să cunoşti numele defunctului, data şi locul decesului, in funcţie de locul decesului se stabileşte şi competenţa teritorială, apoi numele, tuturor moştenitorilor, aici trebuind cunoştinţe juridice, ptr că nu toate rudele pot veni la moştenire, o clasă o exclude pe cealaltă. Dacă aţi rezolvat şi această problemă trebuie să enumeraţi bunurile ce fac parte din masa succesorala, taxa de timbru este de 3% din valoarea acestei mase, apoi cotele cuvenite moştenitorilor şi ieşirea din indiviziune conform cotelor cuvenite se mai timbreaza cu încă 3%. Motivaţi in fapt şi drept şi semnati. Succes. Ps. Trebuie urmată şi o procedura prealabilă la notar, fără dovada îndeplinirii acestei proceduri, cererea vă fi respinsă ca prematur formulată.
Buna seara doamna avocat si va multumesc foarte mult pentru raspuns.
La mine problema e in felul urmator:
Tatal meu a decedat la data de 29.10.2011, avand acelasi domimiciliu impreuna cu concubina.întrucât eu nelocuind acolo (stau cu chirie) nu am avut access la actele si inscrisurile patrimoniale.Am incercat sa deschid succesiunea la notar dar concubina refuza implicit sa se prezinte la notar cu toate actele(aflandu-se la ea) si neavind acte nu pot sa deschid la notar,drept in cauza vreau sa deschid in instanta actiunea propriu-zisa.
Mentionez ca suntem patru mostenitori ai masei succesorale.Trei copii rezultati din mama naturala si inca un copil rezultat din relatia de concubinaj cu concubina.
Mai mentionez ca patrimoniul este cuprins din doua masini( un VW Passat 1982 si un Daewoo Cielo din 2001).
M-ar ajuta foarte mult daca as gasi un model standard de cerere pentre deschiderea succesiunii in instanta.(Am cautat pe internet dar nu am gasit nici un model potrivit)
Verișorul a decedat nu are moștenitori directi(sotie, copii) a făcut un act notariala unei persoana care avea grije de casa și pe cea o ținea în casa lui împreună cu copilul ei întreține du-i financiar eu căderilor după mama am drept de moștenire. Dumitrescu Liviu
Succesiune
llexmar
buna ziua
ma numesc Aurel si am si eu o mica problema care vreau si eu un raspuns daca se poate,in decembrie 2007 de craciun mi-am ingropat parintii care au ... (vezi toată discuția)