avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetarea alocatiei pentru copii care nu mai locuiesc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetarea alocatiei pentru copii care nu mai locuiesc in Romania

Buna ziua! Doresc sa stiu in ce modalitate se poate face legal si corect incetarea alocatiei copiilor mei- de 6 luni locuim in Austria,cu drept de rezidenta. ( ma refer la alocatia de 200 lei pana in 2 ani, resp. la cea de 40 lei, pentru copiii mai mari de 2 ani).
La depunerea cererii pentru primirea alocatiei aici, am fost intrebati daca primim alocatie pentru copii in alta parte, resp.Romania, si raspunsul DA a contrariat.
In Romania am inteles, totusi, ca nu se sisteaza primirea alocatiei decat cu dovada unor hartii oficiale : certificat de deces al copilului sau dovada primirii alocatiei din alta tara.
Va rog sa ma lamuriti, pentru a sti si putea aplica procedura corecta legal cand mai curand.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 14 Septembrie 2023
Depuneti o cerere la Agentia de Plati si Prestatii Sociale din judetul unde se primeste alocatia. Anexati si o copie dupa cartea de resedinta si daca aveti, documente privind alocatia din Austria
Va multumesc pentru raspuns! Tocmai aceasta este problema,in ceea ce priveste docuomentele cu alocatia din Austria,aceasta nefiind inca aprobata, din cauza faptului ca inca se primeste alocatie pentru copii din Romania- este ca un cerc vicios.

Se poate sista legal primirea alocatiei din Romania, fara dovada alocatiei din Austria (care atarna de decizia din Romania)?

Rezolvati problema prin completarea Forumlarului E401 si E411. Agentia din Romania completeaza partea A iar dvs. partea B
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pentru ajutor!
Buna ziua am o sora care locuiește în italia și vrea să renunțe la alocația din românia pt a putea beneficia acolo se poate opri de alta persoana adica de mine iti trebuie procura sau ce ai nevoie va multumesc

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana LAM LAM Buna ziua, Doresc sa depun dosarul pt. alocatie europeana si nu stiu exact daca imi trebuiesc si cele doua formulare E411 si E401. Sa va explic mai exact ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la alocatie pentru copil popaion popaion as dori sa stiu cum pot renunta la dreptul de alocatie pentru copil eu locuiesc in austria si de aici mi s-au dat 2 formulare e401 sie411 cum as putea sa le ... (vezi toată discuția)