avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dobandire cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dobandire cetatenie romana

Sunt casa torita cu un cetatean roman de 10 ani, de 6 ani am permis de sedere, unde trebuie sa imi depun actele pt cetatenie, tre sa merg la Bucuresti? sau pot sa rezolv problema si in suceva.
si daca este valabil tot ce scrie in Art. 8 din Legea nr. 21/1991 .

Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 08:51, 4 Februarie 2012
Art. 13
(1) Cererea de acordare sau, dupa caz, de redobandire a cetateniei romane se formuleaza in limba romana, se adreseaza Comisiei pentru cetatenie si se depune personal sau, in cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procura speciala si autentica la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, fiind insotita de acte care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege.
(2) Cererile de redobandire sau de acordare a cetateniei romane intemeiate pe dispozitiile art. 10 alin. (1) si art. 11 pot fi depuse si la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei. In cazul in care cererile au fost depuse la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei, acestea vor fi trimise de indata Comisiei pentru cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.
yvk multumim!
Cererile pot fi depuse la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie precum şi la Birourile teritoriale pentru cetăţenie din Iaşi, Galaţi, Suceava, Timişoara şi Cluj-Napoca, fără a fi nevoie de un permis de şedere pe teritoriul României.
Pentru acordarea cetateniei la cerere, in baza art. 8, are in mod sigur nevoie de permis de sedere. Cei care solicita redobandirea cetateniei (in baza art. 10 sau 11) nu au nevoie de permis de sedere daca opteaza pentru redobandirea cetateniei romane cu pastrarea domiciliului in strainatate.
In ce priveste depunerea cererii de catre initiatoarea topicului (in baza art. 8) e posibil sa fie necesar sa se deplaseze la ANC Bucuresti pentru depunerea dosarului, dar se poate interesa de acest aspect la biroul teritorial.
elli31 asteptam vesti de la dvs., sa ne spuneti cum ati rezolvat in cele din urma problema, nu de alta dar poate mai sunt si altii in situatia dvs.:luck:
yvk Sa inteleg ca daca se solicita redobandirea cetateniei cu domiciliul in Romania esti conditionat de existenta permisului de sedere?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Pentru a dobandi trebuie sa ai rezidenta in RO de minim 8 ani (5 ani daca este sot/sotie de cetatean roman).

Pentru REdobandirea cetateniei (preponderent moldoveni, ucraineni) o pot depune la ambasada sau la centrele teritoriale

@Justitiarul, doamna doreste sa dobandeasca cetatenia romana, nu sa o redobandeasca
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane nadia14 nadia14 buna ziua, sunt din Moldova, daca poate cineva sa ma ajute, sunt in Romania de aproape 8 ani (4 liceu +facultate in curs) momentan sunt in prenatal,sunt ... (vezi toată discuția)
Incalca oare sectia consulara a ambasadei romaniei la chisinau legea? apleshca apleshca Eu fiind cetatean al Republicii Moldova beneficiez de dreptul de redobandire a cetateniei romane (pierduta inainte de 22 decembrie 1989) in temeiul Legii Nr. ... (vezi toată discuția)
Cum pot redobandi cetatenia romana dupa ce acum 31 de ani am fost obligat sa renunt la ea? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care, in urma cu 31 de ani dupa ce a plecat cu un concert din tara in Germania, s-a decis sa ... (vezi toată discuția)