as vrea sa stiu unde pot face o reclamatie mai sus de asociatia de proprietari deoarece sunt neindreptatit fiindca administratorul in persoana(instalator find)a montat niste robinete pe calorifere a doua locatare care stau la etaje inferioare,robinete cu ajutorul carora aceste persoane trag apa din calorifere si ne lasa pe restul fara caldura. Ce demersuri pot face? Multumesc anticipat.
stiu lucru acesta pt ca atunci cand se trage apa se aude. Am facut diverse sesizari asociatiei si mi s-a tot spus ca cele 2 persoane au primit avertisment,de asemenea neavand caldura am adus diversi mesteri,iar acestia intrand in subsolul blocului au constatat cu stupoare ca cele 2 persoane care locuiesc la parter si et1 sunt legate la coloana principala,fapt care duce la scaderea presiunii.
Da ,este o practica des intalnita ca anumiti proprietari sa isi asigure sursa suplimentara apa calda prin inlocuirea robinetului de aerisire cu robinet traditional de la care asigura -cu riscurile de rigoare,apa aferent masina de spalat sau chiar uzului personal
Este eronata sustinerea ca existenta robinetilor,eventual agentul termic utilizat "va lasa pe restul fara caldura"deoarece principiul general de functionare a agentului termic este principiul vaselor comunicante.
Avand in vedere existenta de tur si retur prin care se asigura circulatia agentului termic in instalatie si in aparatele de calorifer individuale si mai ales aspectul precizat de dvs ca interventia este realizata la nivelul apartamentelor situate la etaj inferior, coloana de agent termic existenta pe instalatia verticala are presiune suficienta incat sa asigure inlocuirea agentului utilizat abuziv de catre cei 2 vecini
Sesizati oficial furnizorul de servicii care asigura alimentarea cu agent termic si Directia Corp Control din primarie
Cunosc situatie concreta de apartament detinut de proprietari care aveau o responsabilitate aparent desavarsita,care denuntau orice fel de abuz si de consum al vecinilor,care comunicau consum lunar de utilitati redus in raport de apartamente similare.Desi au fost efectuate periodic verificari atat la aparatele individuale de contorizat utilizati,desi au fost facute verificari asupra numarului de elementi la caloriferele din proprietati ,nu au fost constate modificari
Dupa ani de zile,fiul proprietarilor a sesizat presedintele de asociatie ca tatal sau este grav bolnav,posibila sursa fiind apa utilizata in gospodarie,detaliind concret susrsa suplimentara si neautorizata de alimentare din instalatia de caldura
Desi respectivii proprietari aveau studii superioare,au apreciat ca pot utiliza agentul termic inclusiv si pentru prepararea hranei proprii ,atata timp cat apa utilizata era fiarta
@ynocentta, cu studii superioare spuneti - m-am referit la pungasii de proprietari care consumau apa pentru uzul personal din instalatia de incalzire a blocului care functioneaza pe principiul vaselor comunicante.
Mi-a placut, ce mai. Este mai tare decat la ”Te pui cu blondele” . Acolo auzi niste definitii de-ti sta vasul comunicant in loc!
Nu conteaza studiile dle Adam pentru ca ,in final snobismul sau lipsa de responsabilitate a cauzat suferinta si in final s-a dus la loc cu verdeata dar fara caldura
Datorita varstei ,afectiunilor inerente si a unei deficiente hepatice mai vechi,ca urmare a consumului o buna perioada de timp de mancare realizata cu lichid preluat din instalatia de incalzire,proprietarul a facut o complicatie ,care in final a condus la deces