avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice incheiere contract achizitii publice dupa solutionarea ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

incheiere contract achizitii publice dupa solutionarea contestatiei

In cazul in care o contestatie s-a solutionat de CNSC prin "respingere ca tardiv introdusa, continuarea procedurii de achizitie, cu drept de formulare plangere in termen de 10 zile de la comunicare", se poate semna contractul inainte de expirarea termenului de atac?
In cazul unui raspuns negativ, exista posibilitatea prelungirii termenului de valabilitatea a ofertei (aceasta expira inainte de termenul de atac de 10 zile) daca CNSC nu a dispus explicit suspendarea procedurii pe perioada solutionarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 09:31, 1 Februarie 2012
Aveti dreptul de a incheia contractul dupa primirea Deciziei CNSC, in situatia mentionata.

In cel mai rau caz, instanta va suspenda contractul desi nu am auzit cazuri. In general instantele confirma Deciziile CNSC.

Solicitarea de prelungire a ofertei o puteti face oricum, pana la incheierea contractului.
Asa cum ati constatat, CNSC nu numai ca nu a dispus suspendarea procedurii, ci continuarea acesteia.
Sub acest aspect decizia este executorie, iar partea nemultumita o poate ataca la Curtea de Apel. Se poate solicita instantei si suspendarea executarii contractului, in temeiul art. 283^1 din OUG 34/2006. Din redactarea acestui text rezulta ca dupa primirea deciziei CNSC urmeaza afi incheiat contractul indiferent daca decizia este contestata sau nu, iar cererea de suspendare nu mai vizeaza procedura(incheiata prin semnarea contractului), ci executarea contractului deja incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofertant declarat castigator si condamnat ... Daniel Popescu Daniel Popescu X a venit la o procedura, la data deschiderii era condamnat in prima instanta, dar a uzat de caile de atat. Comisia de evaluare la declarat castigator. Y ... (vezi toată discuția)
Contestatie netransmisa la ac de catre contestator zinates zinates Ce trebuie sa faca AC in cazul in care e instiintata de catre cnsc ca s-a depus contestatie de catre unul din ofertantii necastigatori. Contestatia s-a depus ... (vezi toată discuția)
Decizie cnsc irinastnciu irinastnciu In urma unei contestatii la documentatia de atribuire am suspendat procedura. Decizia CNSC este in favoarea autoritatii contractante. Intrebare? Putem da ... (vezi toată discuția)