Buna ziua! am si eu nevoie de o parere din partea unei persoane avizate in ceea ce priveste urmatoarea situatie; La sfarsitul lunii mai 2011 m-am angajat, am semnat un contract pe termen determinat de 3 luni adica pana la sfarsitul lunii august.Dupa ce a expirat contractul eu am continuat sa raman la locul respectiv de munca si angajatorul deasemenea a dorit ca eu sa continuii colaborarea cu ei.Ideea este ca eu nu am semnat nici un act aditional sau ceva pentru prelungirea contractului, poate sa imi fi prelungit contractul fara semnatura mea ???eu am discutat de nenumarate ori cu sefa mea despre acest aspect si m-a asigurat ca a fost prelungit contractul , insa eu sunt nesigura deoarece cum am mai spus nu am semnat nimic care sa prelungeasca contractul sau sa mi se faca altul pe termen nelimitat . Nu as vrea sa lucrez la negru fara ca eu sa stiu. Unde pot afla daca lucrez cu forme legale? Chiar e posibil sa lucrez cu forme legale fara sa fi semnat nimic care sa prelungeasca acel contract sau se preungeste asa de la sine ?
Si mai am o intrebare am inteles ca in cazul muncii la negru sa aplica amenda atat angajatorului care nu face contracte cat si "'angajatului'' care presteaza munca la negru.Daca ma duc la o institutie in incercarea de a afla daca lucrez cu forme legale si aflu ca nu lucrez cu forme legale adica nu sunt angajata la firma respectiva, este posibil sa fiu amendata si eu pentru acest fapt ?
Solicitati ori angajatorului, ori ITM-ului un o copie ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la dvs. Acordul dvs. era necesar pentru prelungirea contractului si/sau incheierea unui nou contract de munca.