avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar suma de 800 de ron .Din 2010 nu am mai platit ramanand fara servici si urmand niste evenimente nefericite in viata mea.
Creantele au fost preluate de catre recuperatori.Intrebarea mea este daca aceste datorii pot fi prescrise si cand pot fi sau dupa cat timp de la neplata ?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:01, 30 Octombrie 2013
:Dar fi simplu sa se prescrie....! credeti ca bancile sunt persoane fizice sa dea bani sa nu-i mai vada inpoi??? datoriile de la banca se modifica in fiecare luna, prin urmare sunt succesive, deci este foarte greu de crezut ca 3 ani sa nu mai se opereze nimic in datoia dvs ca sa intervina prescriptia.

sfatul meu este sa platiti ca altfel va vand bunurile.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Teoretic, ar exista un moment cand s-ar prescribe, 3 ani de la ultima rata scadenta, insa asa cum a spus si Dna. avocat, nu vor sta in pasivitate, va vor popri conturile sau vor pune poprire pe salariu, cand veti avea ori una ori alta.
Ignorati ce vi s-a spus mai sus - in special comentariul cu "ar fi simplu sa se prescrie". Datoria se prescrie fie la 3 ani de la ultima rata, fie la trei ani de cand a ajuns la scadenta anticipata datoria. Dumneavoastra spuneti ca a fost cesionata creanta, prin urmare creditul a devenit exigibil anticipat, de la acea data urmand sa se prescrie dupa 3 ani. Termenul de prescriptie poate, cu toate acestea, sa fie intrerupt de inceperea procedurii de executare silita. Daca nu au trecut 3 ani si nu s-a prescris datoria, incercati sa ajungeti la o intelegere de plata cu firma de recuperari. Cereti totul in scris. Daca s-a prescris datoria, ignorati-i.
cum pot afla daca datoria s-a prescris sau nu?
din luna septembrie 2010 nu am mai platit nici o rata
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
nelutza, utilizator
Cand au fost preluatre de catre recuperatori? Probabil atunci a intrat creditul la scadenta anticipata si putetis ocoti de atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Neplata credit- prescriptie ana1990 ana1990 daca creditul este facut in 2009 in august s-a platit pana in decembrie la el si dupa aceea nu au mai fost achitate ratele din imposibilitate,creditul este ... (vezi toată discuția)