avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de munca legale operator calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de munca legale operator calculator

Cum as putea afla care sunt conditiile legale romanesti (medicina muncii) sau impuse de uniunea europeana in ceea ce priveste meseria de operator calculator? Ma refer la timpul neintrerupt de lucru, pauze, intervale? Imi doresc fff tare un raspuns, sa stiu care imi sunt drepturile. Multumesc!
Am gasit o HOTARIRE: Hotarirea Guvernului nr. 1028 din 9 august 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare
Art. 8
Angajatorul trebuie sa planifice sarcinile lucratorului astfel incat folosirea zilnica a ecranului de vizualizare sa fie intrerupta periodic prin pauze sau schimbari de activitate, care sa reduca suprasolicitarea in fata ecranului de vizualizare.
Dar durata pauzelor si daca se includ in timpii de lucru? Exista o alta reglementare legala?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
madalina2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Ore de munca Buftea Ovidiu Buftea Ovidiu Unde este reglementat ca lucratorul la calculator are 7 ore max pe zi.Multumesc. (vezi toată discuția)
Conditii de munca legale operator calculator marianaonu marianaonu Cum as putea afla care sunt conditiile legale romanesti (medicina muncii) sau impuse de uniunea europeana in ceea ce priveste meseria de operator calculator? ... (vezi toată discuția)
Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)