avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ore de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ore de munca

Unde este reglementat ca lucratorul la calculator are 7 ore max pe zi.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:10, 22 Februarie 2017
Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare aprobate prin HG nr.1028/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art.8 Angajatorul trebuie sa planifice sarcinile lucratorului astfel incat folosirea zilnica a
ecranului de vizualizare sa fie intrerupta periodic prin pauze sau schimbari de activitate, care sa reduca suprasolicitarea in fata ecranului de vizualizare.
Nu este mentionata o perioada de maxim 7 ore maxim pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adevarat sau nu?? SebastianDiesel SebastianDiesel Tot citesc in lung si lat pe internet, si aud de la persoane, cum ca cei care lucreaza in fata unui calculator 8 ore pe zi,au dreptul prin lege de a avea pauza ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca legale operator calculator madalina2012 madalina2012 Cum as putea afla care sunt conditiile legale romanesti (medicina muncii) sau impuse de uniunea europeana in ceea ce priveste meseria de operator calculator? ... (vezi toată discuția)
Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)