avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie publica

Sint suspendata din functia de secretar din mai 2005. Pe functia mea a fost numit un functionar public din cadrul aceleiasi primarii care doar terminase facultatea de drept fara avizul ANFP. Este legal sa mai detina functia mea ? Mentionaz ca am fost suspendata deoarece incepuse un proces penal in care sint inculpata. Cind pot sa revin pe functie ? Multumesc anticipat
Pentru perioada cat dvs.sunteti suspendata, Primarul poate delega prin Dispozitie un fc.public care va ocupa temporar (cel mult 6 luni acelasi fc.public) functia pe care ati ocupat-o dvs, cea de secretar uat. La momentul la care dvs.veti dovedi faptul ca ati fost suspendata fara motiv, veti ocupa postul de secretar care la acest moment este ocupat temporar (pe perioada determinata). In ce priveste conditiile de ocupare temporara, acest lucru este mai mult praf in ochi, atat timp cat sunt persoane care ocupa permanent acest post, fara a intruni conditiile necesare.
Multumesc dar ce ar trebui sa fac pt ca este persoana care a contribuit la suspendarea mea ?
Nimic. Sa asteptati sa fiti repusa in drepturi, pentru ca daca am inteles bine asta urmeaza sa se intample adica sa se recunoasca neurmarirea dvs. penala(NUP) si sa fiti repusa in drepturi. Asta nu va poate lua nimeni. Si dupa...aveti grija sa nu mai lasati loc de interpretari si sa-i puneti la punct pe cei care v-au calcat pe coada. Legal si numai legal. Pana atunci nu merita sa faceti valuri degeaba, ce e al dvs. e pus de-o parte. Trebuie doar sa aveti rabdare:luck:
Astept de 6 ani si persoana respectiva sta pe functia de secretar ilegal. Oare pentru el nu exista legea functionarului public in baza careia am fost eu suspendata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Promovare temporara in functia publica de secretar temporar vacanta szildiko79 szildiko79 Buna ziua As dori sa aflu daca pentru numirea, prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime ... (vezi toată discuția)