avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcere executare silita-fara drept
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcere executare silita-fara drept

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Problema cred ca este mai delicata insa sincer sa fiu eu nu o inteleg deloc. Nu are nici-un sens, nici-o baza solida si este si inutila...insa, respectivii cred ca sunt niste oameni care nu au ce sa faca....
Problema este urmatoarea: In anul 2008, eu si foarte multi angajati am dat in judecata o companie din sectorul petrol care nu ne-a mai respectat ccm, respectiv ne-au luat niste drepturi salariale pt ca ei se cred deasupra legislatiei din Romania, respectivii fiind austrieci. Bun, am dat in judecata si dupa multe procese am castigat. Parata a facut recurs ca suma ceruta este prea mare iar ulterior instanta a dat sentinta urmatoare, citez: "Solutie:Admite recursul. Modifica in parte sentinta in sensul ca reduce suma datorata de parata reclamantilor la cate 6631 lei BRUT fiecare. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica."
Dupa acest episod, parata tot nu a vrut sa ne dea banii castigati chiar ne-au amenintat sa dam banii inapoi daca vrem sa mai lucram pt ei. Culmea ironiei: cei care erau din sindicat si care trebuiau sa fie de partea noastra erau de partea lor si ne sfatuiau sa dam banii inapoi. In sfarsit am refuzat acest lucru si le-am cerut banii insa ne refuzau, fapt pt care avocata a recomandat un executor judecatoresc.
Dupa executare mi-a intrat in contul de la banca Raiffeissen suma de bani corecta in urma opririi taxelor necesare la suma de 6631 ron brut si nu mai mult. Suma ceruta initial a fost de cca 10900 ron dar instanta a hotarat ca aceasta este de 6631 ron brut. Bani incasati de mine au fost la ceva vreme dupa terminarea procesului si in urma ultimei sentinte data de instanta judecatoreasca. Daca nu ma insel dupa 1 luna de zile....
In prezent sunt dat in judecata de fosta parata pentru citez: "Fond - intoarcere executare" in care mi se cere sa returnez o suma de 5418 lei actualizata reprezentand drepturi banesti incasate fara drept. Diferenta aceasta ar fi din suma de 10806 ron ceruta initial, scazand suma de 5388 ron net(6631 ron brut).
Problema mea este urmatoarea: eu nu am incasat niciodata mai mult decat suma hotarata de instanta judecatoreasca si anume suma de 6631 ron brut adica 5388 ron net. Prin urmare nu inteleg sensul acestui dosar civil. In plus de asta, executorul judecatoresc cand a executat dosarul meu nu cumva a avut o sentinta civila definitiva si irevocabila la mana? Nu cumva pe aceasta sentinta scria clar suma de 6631 ron BRUT ???? Nu pot sa cred ca acesta a executat o alta suma....
Nu pot sa cred ca un executor poate pune proprire pe o suma de 10806 ron cand sentinta mea din dosar a fost de 6631 ron BRUT. Iar daca acesta mi-a livrat in cont suma de 5388 ron net asta nu cumva inseamna ca el a executat suma de 6631 ron Brut?
Asadar cred ca avocatii paratei nu au ce face si da aiurea lumea in judecata ca de, ei nu platesc nici-o taxa judiciara de timbru si au decis ei sa plimbe oamenii pe la tribunal.
In dosarul acesta nou sunt doua amanari cu, citez: "Solutie:Lipsa procedura", dupa care am fost citat dar nu m-am putut prezenta deoarece eram inzapezit pe la tara..se stie situatia din luna ianuarie din toata tara... Am verificat pe net la dosarul meu si am vazut urmatoarea solutie, citez: "Solutie: Probe". Asta insemnand ce?????
Va cer ajutorul sa ma luminati si pe mine pt ca sincer sa fiu sunt cam in bezna pt ca nu inteleg acest proces.. Nu are nici-o baza legala, cel putin asta cred eu iar daca ma insel vreau macar sa stiu, sa fiu luminat de dumneavoastra.
Sper ca am dat destule detalii incat sa fie inteleasa exact situatia mea.
Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
bcistul, utilizator
Cel mai recent răspuns: bcistul , utilizator 20:07, 20 Februarie 2013
bcistul a scris:

executorul judecatoresc cand a executat dosarul meu nu cumva a avut o sentinta civila definitiva si irevocabila la mana?

Legal,executorul judecatoresc nu poate demara procedura de executare silita daca nu detine titlu executoriu dispus de instanta de judecata
In baza titlului executoriu pe care normal il depune creditorul,executorul judecatoresc/
bancar ,solicita instantei de judecata incuviintarea executarii silite si numai dupa ce instanta dispune hotararea in acest sens,executorul continua etapele de executare silita debitor
Instanta de judecata la termenul mentionat de dvs a solicitat reclamantei sa depuna probe in sustinerea actiunii formulate

Nu avea cum sa execute alta suma, ci numai cat s-a dispus plus cheltuieli de executare si onorariu executor.
Daca sunteti citat, trebuie sa va prezentati la judecata iar pana la termen ar trebui sa mergeti la judecatorie sa vedeti ce e in dosar
Multumesc de raspunsuri. Deocamdata sunt pe jumatate luminat. Am inteles ca executorul si-a facut treaba corect si conform legislatiei in vigoare.
Am sa ma duc la Tribunal sa vad ce este in acel dosar dar cred ca nu o sa fie nimic pentru ca nu au cum, eu incasand doar suma corecta de 5388 ron net si nu mai mult.

In copia ce mi-a sosit acasa cu citatia pt ianuarie am si o foaie anexata pe care scrie motivele actiunii paratei, iar aici scrie, citez: "Pentru punerea in executare a sentintei paratul, impreuna cu alti 4 creditori, s-a adresat BEJ .....x....x.... si in dosarul de executare nr.xxx/2008 a executat suma de 10806 lei, asa cum rezulta din adresa de infiintare a popririi atasata."
Asta insemnand ce?? ca BEJ a executat suma de 10806 ron dar eu am incasat doar 5388 ron?? iar restul de bani unde sunt??? ciudat totusi...
Am inteles de la dumneavoastra ca BEJ nu avea cum sa execute alta suma decat cea corecta de 6631 lei BRUT + comisioanele necesare... asadar ce sa inteleg eu?? In plus, am inteles ca executarea se face in baza unui titlu executoriu dispus de instanta de judecata care normal si logic ar fi sa-l emita pe suma de 6631 ron Brut. Corect?
Si daca nu m-as prezenta la nici-o infatisare, binenteles ca nu am de gand sa sfidez instanta, ma gandesc doar ca nu au cum sa castige acest proces + ca nu au nici-o baza legala in acest caz, iar timpul meu petrecut pe holurile instantei de judecata ar fi pierdut inutil, ar putea sa afecteze intr-un fel negativ acest proces? Ar putea da castig de cauza fostei parate doar pe motiv de neprezentare??
Sincer sa fiu, cred ca instantele de judecata isi fac treaba foarte bine si sunt impartiale, asadar la o prima analiza a dosarului s-ar putea vedea clar ca singurii bani pe care eu i-am incasat au fost cei 6631 ron Brut adica 5388 ron Net iar in aceasta situatie nu ar trebui sa refuze/respinga acest dosar sau care este modalitatea mai departe??
Si multumesc pt modificarea titlului, am incercat sa modific dar nu mai aveam cum.
Nu stiu ce sa zic.. cu ceilalti salariati ati vb ? Au primit si ei asa ceva ? Nu ar strica sa vb si cu executorul care s-a ocupat de dosatrul dvs.
Mergeti intai la tribunal sa vedeti despre ce e vb poate va dati seama din dosar.. puteti sa rugati un avocat sa va ajute.
Cred ca ajut asa trimitei le dosar copie dupa hotarare si dupa extrasul de cont cu suma primita
Nu am mai vb cu alti salariati pt ca in prezent nu mai lucram pt compania respectiva din 2010. Au avut grija sa ne inlature legal. Asta e, traim in Romania insa nu imi pare rau ca nu am cedat in fata lor.
Sa revin la subiect, am vazut pe lista de dosare vizibila pe net ca sunt foarte multe persoane in situatia mea.
Executorul este din pacate din Bucuresti iar eu de langa Ploiesti.
Copie dupa hotararea judecatoreasca nu am primit acasa insa am putut vizualiza pe net decizia data in cazul meu. De restul actelor sa ocupat avocata, dansa fiind reprezentantul nostru.
Am sa scot totusi un extras de cont cu suma incasata si sa o depun la dosar ca sa se vada clar ca nu am incasat alti bani cu toate ca normal si logic ar fi ca persoana care da in judecata sa vina cu dovezi si nu eu ca sa ma apar. Asa ar putea sustine ca mi-au dat banii cash, sau in alt cont bancar...sau mai stiu eu ce inventeaza...oricum, in toate situatiile ar trebui sa aibe ceva hartii legale cu care sa dovedeasca.
Inca o data mentionez ca nu am incasat o alta suma decat cea mentionata de instanta si nu am cunostinta de alti bani. Asadar daca nu ma prezint la instanta, pot risca ceva negativ?
Consider ca indiferent de situatie, instanta ar trebui sa-si faca treaba si sa analizeze dosarul ca sa vada daca plangerea respectiva are un temei legal. Nu?

Alte discuții în legătură

Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Cine si cum plateste ? udreacris udreacris Ce responsabilitati are un B.E.J. intr-un proces de intoarcerea executarii care are ca motiv nerespectarea Sentintei civile privitoare la procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)