avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

as dori sa stiu daca la cadrele militare in activitate,beneficiaza de acest stimulent de insertie,mentionez ca eu nu am fost in concediu pt crestrea copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:51, 1 Februarie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 29
(1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta sunt aplicabile si tuturor categoriilor de personal care isi desfasoara activitatea in ministerele si institutiile din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
...
2. Asadar prevederile OUG 111/2010 se aplica si pentru dvs.

3. - Dar ce inseamna ca nu ati fost in CCC?
- De CCC beneficiaza numai unul din parinti.

4. - De stimulentul de insertie beneficiati daca ati optat pentru varianta de CCC pana la 1 an si va reluati activitaea inainte sa implinesca copilul 1 an.
- Puteti sa beneficiati si direct de stimulentul de insertie asa cum prevede ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie, indemnizatie pentru ccc gabriela31 gabriela31 buna ziua . ce se intelege prin stimulentul de insertie ,se mai aplica cu noua lege pe 2010,urmeaza sa nasc in decembrie 2011.multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil ramonailea ramonailea Daca eu, ca viitoare mamica, nu lucrez, dar lucreaza sotul meu, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mayaa10 mayaa10 Buna ziua. Vreau sa intreb si eu daca se poate beneficia de stimulentul de insertie dupa concediul de maternitate(cele 126 zile) fara a intra in concediul de ... (vezi toată discuția)