avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA Norma de Venit TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA Norma de Venit TVA

Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE)

Am inteles ca daca depasesc cota de norma de venit nu se va intampla absolut nimic, trebuie sa platesc doar norma stabilita si atat. In primul rand as vrea sa stiu daca acest lucru este adevarat. (in momentul de fata depasesc cota cu aproximativ 6-7x)

Deasemnea as vrea sa stiu daca trebuie sa platesc TVA doar in cazul in care depasesc venitul anual de 35,000 EUR (rata din 1 jan 2007), sau daca este vorba de venituri din strainatate atunci se aplica un alt plafon pt TVA?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
mik_zoltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mik_zoltan , utilizator 17:57, 3 Februarie 2012
cand depasiti plafonul de 35.000 euro (119.000 lei) trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva.
mai departe daca trebuie sau nu sa facturati cu tva, depinde de natura serviciilor prestate si de beneficiarii acestora.

1. nu conteaza daca veti depasi cota de norma de venit, veti plati acelasi impozit raportat la norma aferenta activitatii dvs.
2. plafonul de 35.000 euro este unic, nu se aplica alt plafon pentru a deveni sau nu platitor de tva.

3. ce fel se servicii prestati si catre cine?
incepand de cand?
Va multumesc!

xerxes a scris:

3. ce fel se servicii prestati si catre cine?
incepand de cand?

Realizare site-uri web/software pentru o firma din Cipru si Suedia.



Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
mik_zoltan, utilizator
in concluzie dvs. prestati servicii intracomunitare care sunt taxabile in cipru si suedia.
inainte de a presta acest tip de servicii aveati obligati sa va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar, conform art. 153^1, alin 1, lit. b) din codul fiscal si sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
de asemenea aveati obligatia sa emiteti facturi de pe codul de tva primit si sa raportati toate aceste prestari in decl. 390 vies.
aveti grija ca amenzile sunt cam mari pentru operatiuni intracomunitare nedeclarate.
Va multumesc de raspuns. Eu teoretic lucrez la aceste companii ca "angajat" si primiesc o suma $xxxx in fiecare luna. Deci practic nu prestez servicii in propriul sens al cuvantului. Nu vand produse sau servicii la care cineva din Suedia sau Cipru poate sa plateasca si TVA (pretul serviciilor mele + TVA).

in concluzie dvs. prestati servicii intracomunitare care sunt taxabile in cipru si suedia.

Exista servicii intracomunitare care nu sunt taxabile? - Nu inteleg aceasta situatie. deci in acest caz plafonul de 35.000 Euro nu se aplica, adica practic este 0 si sunt obligat sa platesc TVA indiferent de suma obtinuta?





daca aveti un contract intre dvs. ca PFA si firmele respective, asta nu inseamna ca sunteti angajat.
practic pentru fiecare suma incasata dvs. aveti obligatia de a emite o factura in orice limba si in orice moneda.

serviciile intracomunitare in cauza sunt taxabile dar nu in romania, ci in tara beneficiairilor, acestia fiind obligati la plata tva acolo.

nu stiu de unde ati tras concluzia ca nu se aplica plafonul de 35.000 euro.
in cazul dvs. se aplica plafonul pentru a deveni platitor de tva.

totusi, chiar daca nu ati depasit plafonul de 35.000 euro pentru a deveni platitor de tva, erati obligat ca inainte de a porni aceasta colaborare sa va fi inregistrat in scopuri de tva intracomunitar si sa va inscrieti in ROI (este alta procedura, diferita de procedura de inregistrare ca platitor de tva)

singurele consicinte fiscale sunt amenzile pe care le veti primi pentru incalcarea legislatiei, pentru ca daca ati fi urmat procedurile, facturile pe care trebuia sa le emiteti ar fi fost fara tva, intrucat asa cum am explicat mai sus, serviciile sunt taxabile in tarile beneficiarilor si nu in romania.

Alte discuții în legătură

Platitor de tva intracomunitar, neplatitor de tva in romania floreph floreph Buna ziua, As vrea sa va vorbesc despre o situatie despre care nimeni nu imi poate da amanunte pentru ca este foarte rara. Firma mea de vanzari online ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)