avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong

Buna ziua!

Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun?
Trebuie sa platesc impozit pe venit la nerezidenti pentru firma din Cipru?
Trebuie sa ma inregistrez in ROI?
Trebuie sa ma inregistrez in scopuri TVA?

Multumesc pentru ajutor,

Maria Statescu
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 16:32, 5 Martie 2011
Conform art. 153.1 alin. (1) lit. a), persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania, neinregistrata si care nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu este deja inregistrata conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie
intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea
achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.

- la un plafon de achizitii sub 10.000 euro, societatea plateste TVA in tara furnizorului ( in Romania nu colecteaza TVA la vanzare), nu are obligatia de a se inregistra in ROI, de a depune Decontul special de TVA si de a plati TVA in tara;
iar pe viitor daca depasiti plafonul de 10.000 euro trebuie sa stiti:
- la un plafon de achizitii mai mare decat 10.000 euro, societatea trebuie sa se inregistreze in scopuri TVA pentru achizitii intracomunitare (nu devine platitoare de TVA in Romania), sa se inregistreze in ROI, achizitioneaza marfa fara TVA din tara furnizorului, intocmeste Decontul special de taxa- Declaratia 301 si plateste TVA in Romania aferenta achizitiei (fara a colecta TVA la vanzare). In acest caz societatea este obligata sa intocmeasca si sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare Declaratia 390 "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/ prestarile intracomunitare".
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Stefania Paraschiva, Contabil
Multumesc pentru raspuns.
Am totusi trei nelamuriri:

1. Plafonul de achizitii de 10000 de euro se refera la o factura de peste 10000 euro sau achizitii intr-un an de peste 10000 euro?
2. Achizitiile de care vorbiti dumneavoastra se refera la bunuri. Regimul este acelasi si pentru servicii?
3. Ong-ul nu este persoana neimpozabila?
mariastatescu a scris:


1. Plafonul de achizitii de 10000 de euro se refera la o factura de peste 10000 euro sau achizitii intr-un an de peste 10000 euro?


achizitiile intr-un an sa nu depaseasca 10000 euro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)