avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident rutier, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident rutier, consecinte


buna ziua
detin un autoturism proprietate personala pe care il folosesc si in interesul societatii pe care o administrez. intr-o zi unul dintre angajati a venit cu masina lovita sustinand ca a dat cu spatele si a lovit nu stiu ce stalp.... intrucat nu era foarte grava lovitura am reparat masina fara dovada. La4-5 luni de la incident am primit o citatie de la tribunal precum ca am fost implicat intr-un accident rutier si sunt chemat in instanta. Ulterior am aflat ca fostul angajat angajat ( fara contract de munca cei drept) si care a lucrat doar pe perioada verii,lovise o masina dacia parcata si a fugit de la locul faptei insa exista doi martori care au vazut incidentul. mentionez ca nu am unde sa dau de fostul angajat si nici nu stiu mai nimic despre el asa ca probabil voi spune ca am condus eu ca sa evit alte neplaceri. ce ma sfatuiti sa fac ? daca nu ma prezint la proces? daca masina mea e reparata cum vor dovedi? sau ce ar trebui sa fac in acest caz?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:27, 3 Februarie 2012
daca spuneti ca ati condus dvs, neraportarea accidentului in 24 de ore determina suspendarea permisului ptr 30 de zile. In plus, nu aveti de unde sa stiti ce alte daune a produs salariatul.
in locul dvs as indica exact numele si adresa celui care a condus masina, confirmati ca ati imprumutat masina respectivului ptr 1 zi si instanta il va cita.
pai de unde sa-l mai iau ? nu stiu mai nimic despre el ....decat ca este din petrosani si il cheama alex ...cam atat eu fiind din cta
adica ati dat masina in posesia cuiva caruia nu i-ati facut nici xerocopie de pe CI? daca era un accident cu victima? sunteti sigur ca avea permis auto? stiti ca incredintarea masinii unei persoane fara permis este infractiune?
Problema este ca nu stiti valoarea pagubelor si la ce riscuri legale va expuneti. de aceea inca nu m-a grabi cu asumarea faptei altei persoane. mai bine ati vorbi cu un avocat sa analizeze dosarul si apoi decideti ce veti face.

data viitoare fiti mai diligent.
sebastian_barbulescu a raspuns, in topicul triplat (pe care l-am sters din forumul Cazuri, discutii)

in mod solidar- in astfel de conditii ar fi bine sa luati legatura cu reclamanutu(din dosarul pentru care sunteti chemat) si sa vedeti intinderea pagubelor, si ce pretentii are...
sfatul ar fi sa ii achitati pagubele- daca tot nu vreti sa va tarati prin tribunat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice nesolutionat de 3 ani Vera_burbutan Vera_burbutan Va rog sa imi da-ti vreo idee ptr eu nu mai stiu ce sa cred. In vara anului 2009 am iesit de pe o straduta cu spatele, nu m-am asigurat si am lovit o dacia ... (vezi toată discuția)
Iau amenda penala pentru accident rutier soldat doar cu pagube materiale? George_one George_one Buna ziua. Am o intrebare catre dvs., sper ca ma puteti ajuta. Am lovit o masina in parcare (cca. o luna in urma), fara urma de victime, doar ceva pagube ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca valian valian Buna ziua am o intrbare putin mai delicata ;am gasit autoturismul lovit in parcare (foarte tare)autorul nu a ramas la locu faptei nici nu a anuntat pe nimeni ... (vezi toată discuția)