avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz de deces

Daca proprietarul de drept al unui card de credit a decedat, sotia este obligata sa plateasca in continuare ratele la credit? Mentionez ca sotia nu este coplatitor al acestui card.
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 07:30, 3 Februarie 2012
Da,dar este mostenitor iar in urma succesiunii dobandeste atat activele cat si pasivele.Deci va plati.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
da, altfel banca va trece la executare bunurile debitorului...in cazul de fata cota de 1/2 din bunuri
Multumesc frumos pentru raspuns.

Mai am o inrebare: in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul in care tatal a decedat in data de 1 septembrie 2011, si, daca, in cazul in care unul din cei doi fii a cedat deja in fata notarului partea sa de mostenire in favoare mamei, mai este nevoit sa participe la succesiune?
Multumesc frumos pentru rasuns.

Mai am o inrebare: in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul in care tatal a decedat in data de 1 septembrie 2011, si, daca, in cazul in care unul din cei doi fii a cedat deja in fata notarului partea sa de mostenire in favoare mamei, mai este nevoit sa participe la succesiune?

succesiunea trebuie acceptata , pe urma partajul il faci cand vrea unul dintree mostenitori.....cu privire la restul intrebarii expuna iarasi situatia pentru ca nu se intelege, ca sa iti pot da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa parinte JoannaIriciuc JoannaIriciuc Dupa moartea mamei sotului meu s-a facut succesiunea si sotul meu (unicul copil)a cedat toate drepturile de mostenire in favoarea tatalui supravietuitor. Dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama mmarianne mmarianne Buna ziua, Mama mea a incetat din viata anul acesta. Impreuna cu sora mea am stabilit sa trecem ” partea noastra de mostenire ” tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Buna doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in ... Ingheta Ingheta Buna Doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in favoarea celuilalt la succesiunea facuta imediat dupa mama.un frate a crescut cu mama unul cu ... (vezi toată discuția)