avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cale de atac statut asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cale de atac statut asociatie

Buna seara,

Am o nelamurire in legatura cu urmatoarea problema:
- Am infiintat o asociatie iar statutul a fost adoptat de Adun. Gen. iar sentinta data de catre judecator este definitiva. Exista o alta cale de atac in afara de cele 5 zile de declarare a recursului? Poate cineva sa atace statutul ca avand articole neconforme cu legislatia in vigoare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 3 Noiembrie 2008
Încheierile de admitere sau de respingere a cererii de înscriere sunt supuse numai recursului. Procurorul este cel care poate ataca aceasta incheiere.
În cazul în care procurorul nu a participat la soluţionarea cererii, parchetului pe de lângă instanţa sesizată i se vor comunica şi copii de pe actul constitutiv şi de pe statutul asociaţiei, împreună cu încheierea de admitere ori de respingere a cererii de înscriere, după caz.
Atentie :conform art.11 aln.3 din O.G. nr. 26 din 30 ianuarie 2000 (*actualizată*) cu privire la asociaţii şi fundaţii:

"Termenul de recurs este de 5 zile şi curge de la data pronunţării, pentru cei care au fost prezenţi, şi de la data comunicării, pentru cei care au lipsit."

Multumesc mult Elis!

Deci, practic acum la o luna de la pronuntarea sentintei nu mai exista nici o cale de atac impotriva legalitatii statutului. Ma refer la unul dintre membrii asociatiei.
Am inteles corect? (pe incheierea mea scrie definitiva)
Nu mai exista nicio cale de atac.
Totusi depinde si de obiectul dvs de activitate...sa nu uitam de ONG-ul lui Pompiliu Bota &Baroul Constitutional:innocent:

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice Oanamares Oanamares Dupa introducerea cererii de acordare a personalitatii juridice, cu toate actele necesare, complete si verificate in fata mea de catre registratoare, actiunea ... (vezi toată discuția)
Asociatie pentru apararea drepturilor omului gigelas gigelas Buna seara. Stie cineva,care este procedura infiintarii unei Asociatii pentru apararea drepturilor omului ? Care este legislatia aplicabila in speta ? Cati ... (vezi toată discuția)
Admitere recurs fara casare vrica vrica Stimati Domni si Doamne Va rog sa-mi raspundeti ca eu nu sint nici avocat nici jurist sint un biet justitisbil Eu sint creditorea unuei creante conform ... (vezi toată discuția)