avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice

Dupa introducerea cererii de acordare a personalitatii juridice, cu toate actele necesare, complete si verificate in fata mea de catre registratoare, actiunea mi-a fost respinsa. Pe ce motive, nu stiu inca.
CE E DE FACUT ACUM? Exista cale de atac sau trebuie sa introduc o alta cerere? Trebuie sa astept sa mi se comunice hotararea?
Am curiozitarea motivarii? Oare ce ar putea fi, pt ca actele erau complete!!??
Multumeac

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Asteptati sa vi se comunice hotararea pentru a vedea motivarea instantei si in functie de aceasta puteti formula recurs in termen de 5 zile de la data comunicarii hotararii (este vorba despre asociatii/fundatii presupun).
Multumesc.
Recursul se face la Tribunal, nu?
Recursul il depuneti la Judecatorie. Judecatoria trimite dosarul la Tribunal unde urmeaza sa fie solutionat recursul.
Este un abuz. Conform prevederii exprese din OG 26 / 2000, daca judecatorului i se parea ca sunt nereguli, era obligat sa va citeze in camera de consiliu, cu precizare ce acte sunt lipsa sau in neregula si trebuie modificate, si numai daca in acel termen acordat nu remediati problemele semnalate sau nu va prezentati, avea voie sa respinga cererea.
Iata si textul respectiv din OG 26 / 2000:
============================
[...]
Art. 9. - (1) In cazul in care cerintele legale pentru constituirea asociatiei nu sunt indeplinite, judecatorul, la expirarea termenului prevazut la art. 8 alin. (2), il va cita, in camera de consiliu, pe reprezentantul asociatiei, punandu-i in vedere, in scris, sa remedieze neregularitatile constatate.
(2) Dacă neregularităţile constatate privesc dispoziţiile art. 40 alin. (2) din Constituţie, pentru termenul fixat va fi citat şi parchetul de pe lângă instanţa sesizată, căruia i se vor comunica, în copie, cererea de înscriere, împreună cu actul constitutiv şi statutul asociaţiei. În acest caz punerea concluziilor de către procuror este obligatorie.
Art. 10. - (1) În situaţia în care, la termenul fixat, neregularităţile sunt înlăturate, judecătorul, ascultând şi concluziile procurorului, dacă este cazul, va lua act despre aceasta prin încheiere, dispunând înscrierea asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
(2) În cazul în care neregularităţile nu au fost înlăturate sau, deşi legal citat, reprezentantul asociaţiei lipseşte în mod nejustificat, judecătorul va respinge cererea de înscriere prin încheiere motivată.
(3) Încheierile prevăzute în acest articol se vor pronunţa în cel mult 24 de ore de la închiderea dezbaterilor şi se vor redacta în termen de cel mult 48 de ore de la pronunţare.
[...]
==============================
Asteptati sa va comunice hotararea ( sau treceti Dvs. pe la grefa sa o ridicati, ca la unele judecatorii altminteri dureaza comunicarea....) si o atacati in termenul legal de 5 zile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie pentru apararea drepturilor omului gigelas gigelas Buna seara. Stie cineva,care este procedura infiintarii unei Asociatii pentru apararea drepturilor omului ? Care este legislatia aplicabila in speta ? Cati ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii generale prin care a fost schimbat consiliul director nu au fost inregistrate de judecatorie in registrul asociatiilor si fundatiilor !! judgement judgement Ce se-ntampla cand hotararile Adunarii Generale prin care a fost schimbat Consiliul Director nu au fost inregistrate de Judecatorie in Registrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ulterior Oanamares Oanamares Buna ziua, in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu ... (vezi toată discuția)