Buna ziua.Lucrez la o firma particlara de 4 ani.Zilele acestea din "greseala" am dat peste fisa fiscala de pe anul trecut si am observat ca salariul a avut 5 modificari.Initial de baza 800 si ca apoi sa fie de 425 , 240 , 734 , 640...Intrebarea mea este se pot face modificari ale contractului fara instintarea angajatului...semnarea unui act aditional la contract,etc? Si daca nu ce este de facut?
PS: problema a aparut de la ne plata salarilor...
Intr-adevar, daca nu exista modificari salariale ar trebui sa fie trecut in fisa fiscala acelasi venit ....insa in cazul dvs acestea variaza, fapt ce denota ca angajatorul fie v-a modificat lunar salariu in acea perioada , fie nu v-a pontat integral pe lunile respective ....
In Bucuresti inca se emit certificate de stagiu de cotizare de catre Casa de Pensii ...
Multumesc pentru raspuns dar din pacate problema nu este rezolvata deoarece contabila zice ca "nu stie ce este ala un raport din Revisal".Asta ar fi prima problema iar a doua este ca zice "nu te mai stresa atata cu cerutul actelor ca de maine( 08.02.2012) sunt somer cu acte in regula".Intrebarea mea acum ar fi ce e de facut atat in prima situatie ( cea cu fisa fiscala,contractul...), cea de-a doua situatie cu somajul (nu trebuia sa-mi dea preaviz?) cat si nu in cea din urma recuperarea datoriilor pe care le are fata de mine ( si vreau sa precizez - am vre-o sansa sa demonstrez aceasta pierdere atata timp cat nu am semnat nici un act aditional la contract si nici chiar vre-un stat de plata , concediu...etc?).Multumesc din nou.
1. Depuneti o cerere in scris catre angajator in care solicitati sa va elibereze copii ale documentelor existente in dosarul personal - c.i.m., acte aditionale de modificare a c.i.m., decizii de majorare a salariului etc.
In cazul refuzului de a va elibera astfel de documente, sesizati ITM-ul.
2. Raportul per salariat se poate obtine din Revisal dar numai pentru perioada 01.08.2011 si pana la data incetarii raportului de munca.
3. Preavizul in cazul concedierii este de minim 20 de zile lucratoare .. in principiu, daca maine inceteaza raportul de munca , atunci trebuia sa vi se comunice instiintarea de preaviz inca din prima jumatate a lunii ianuarie 2012.
Buna ziua.Multumesc foarte mult pentru toate indrumarile.Azi mi-a dat actele pentru somaj ( fara preaviz si fara a fi indicat macar data acestuia in decizie) am fost sa le depun si sincer mi s-a spus ... si scuze de exprimare deoarece o sa scriu exact ce m-i s-a zis... ca pot sa mi le bag undeva deoarece nu mi s-au dat in original actele , nu e prezent preavizul , nu e editata corect adeverinta tip carte de munca , este un contract de mutare pe alta firma care nu este semnat si pe langa multe altele am observat ca in acel dosar care mi s-a dat sunt foarte multe acte aditionale care nu sunt semnate de mine ( nici macar nu se aseamana semnatura).Sa nu mai zic ca de recuperarea banilor , datoriilor care le au catre mine atat cat si zilele muncite luna asta inclusiv preavizul pot sa -mi iau adio deoarece mi-a spus-o foarte subtil:ai de asteptat...mult si bine,cand "si ridica 2 degete" o sa am eu atunci o sa primesti si tu.Ce e de facut si daca in timpul de preaviz trebuie sa merg la munca program intreg sau la jumatate.Multumesc din nou.
Timpul de munca pe perioada de preaviz acordat in cazul concedierii este cel mentionat in c.i.m. , daca nu exista prevederi contrare in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.