avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nedumerire : se plãteºte TVA la stocul de marfã la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nedumerire : se plãteºte TVA la stocul de marfã la suspendare activitate ?

Bună ziua
Situaţia mea : trebuie să suspend activitatea societăţii pentru o perioadă de un an. Deţin un magazin cu scule, unelte, etc...(adică produse neperisabile). Stoc de marfă 10,000 lei.
Întrebare : trebuie să plătesc TVA-ul pe stoc înainte de suspendare ? Celelalte taxe sunt la zi.
Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: copacel , utilizator 19:47, 5 Februarie 2012
Nu se plateste tva. La reluarea activitatii veti continua cu acelasi stoc.
Am întrebat pe forum pentru că firma de contabilitate a zis că trebuie să plătesc TVA la stoc şi se va recupera dupa reluarea activităţii ! Ce părere aveţi ?
Va rog sa nu mai luati in considerare raspunsul postat de mine pentru ca nu sunt sigur ca e corect.
nu de ce sa platiti le ati vandut ? ce contabila aveti, sunati la FINANTE metodologie este GRATUITA consultanta si telefonica, sanatate!
Daca suspendati activitatea prin simpla incetare a acesteia fara a face mentiuni la Registrul Comertului si instiintarea celor de la Administratia Financiara, atunci nu datorati TVA la stat.

Daca suspendarea activitatii se face prin inscrierea acestui fapt la Registrul Comertului, de atunci nu veti mai avea statutul de platitor de TVA si, ca urmare, trebuie sa stornati TVA dedusa in momentul achizitiei stocului existent la data suspendarii si de aici rezulta TVA de plata. In momentul reluarii activitatii redeveniti platitor de TVA si veti avea dreptul deducerii TVA pentru stoc pe care o veti scadea din TVA colectata in urma vanzarii.

Sfatul meu este ca sa incetati activitatea pe o perioada de un an fara a mentiona suspendarea activitatii la Registrul Comertului, daca nu este absolut necesar.

Alte discuții în legătură

Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate AURAS34 AURAS34 ce se intampla cu bunurile societatii pe perioada suspendarii activitatii, respectiv un autoturisn si banii din cont (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)